Poznata lica u ovogodišnjim pilotima – serijala.com
Trenutno čitaš
Poznata lica u ovogodišnjim pilotima

Poznata lica u ovogodišnjim pilotima

Pilot sezona, kako to u Hollywoodu vole zvati, je počela – nakon što su na osnovu scenarija mreže dale zeleno svjetlo za snimanje pilota, potencijalne nove serije počinju okupljati poprilično velik broj poznatih imena.

Tako bi se Jamie Bamber mogao ponovno naći na malim ekranima u seriji Ronalda D. Moorea. Dvojac se prethodno zna iz Battlestar Galactice, a Apollo je sada dobio glavnu ulogu u novom pilotu koji Moore režira za NBC, 17th Precinct. Pilot je procedural s elementima SFa, a radnja je smještena u fiktivnom gradiću u kojem magija i nadnaravni elementi dominiraju nad znanošću.

Annie Wersching, koja se proslavila ulogom agentice Renee Walker u 24, glumit će u ABC-evom pilotu Partners sa Scottie Thompson. Njih dvije bit će glavni likovi u pilotu, dvije detektivke koje su potajno sestre.

Glumac poznat po ulogama u Fantastic Four filmovima, Ioan Gruffudd, glumit će sa Sarahom Michelle Gellar u The Ringeru, pilotu CBS-a s poprilično zbunjujućom premisom. Radnja se vrti oko djevojke (SMG), koja u bijegu od mafije, preuzme identitet svoje bogate sestre blizanke, dok ne sazna da i blizanka ima sličnih problema. Gruffudd će glumiti muža one druge sestre koji počinje primjećivati čudne promjene na svojoj ženi.

Američki remake Prime Suspecta, koji bi jesenas mogao završiti na NBC-u, dobio je svoje glavno lice, a njezino ime je Maria Bello. Pilot je već mjesecima u procesu dorade, prerade i raznih promjena, a trenutno je pod producentskom ekipom na čelu s Peterom Bergom (Friday Night Lights).

Što se tiče sitcoma, Laura Prepon (That 70’s Show) dobila je glavnu ulogu u pilotu komičarke Chelsea Handler, trenutno nazvan po njezinoj knjizi – Are You There, Vodka? It’s me, Chelsea. Multicam pilot, kao i knjiga, autobiografski je prikaz života komičarke u vrijeme njezine mladosti.

I na posljetku, Rachel Bilson (The O.C.) glumit će u pilotu Hart of Dixie za The CW, humornoj drami o mladoj njujorškoj doktorici (Bilson), koja neočekivano naslijedi liječničku praksu u malom južnjačkom gradiću, gdje upozna grupu ekscentričnih likova. U pilot je, između ostalog, umiješan i Josh Schwartz (Chuck).

Ovogodišnja grupa pilota, sudeći isključivo po premisama, glumačkim postavama i ljudima iza kamere, djeluje obećavajuće i definitivno bolje od lanjske grupe, među kojima se nijedna serija nije istakla kao hit. Među sitcomima dominiraju poznati ljudi iza kamera – komičarke Chelsea Handler i Whitney Cummings, Lorne Michaels (Saturday Night Live), Kari Lizer (Old Christine), Rob Thomas (Veronica Mars), Mark Wahlberg, Rob Schneider i Conan O’Brien, između ostalog.

Među dramama se nalazi mnoštvo SF-a – Grimm, fantasy procedural, prethodno spomenuti 17th Precinct Ronalda D. Moorea, J.J. Abramsov Alcatraz, ekranizacija stripa Locke & Key, te Secret Circle i Awakening sa CW-a, prvi o zombijima, a drugi o vješticama. Popularne su i tzv. period dramePan Am, priča o stjuardesama Pan Ama i njihovoj svakodnevnici smještena u 1960-e, zatim Poe, televizijska verzija priča o Edgaru Allanu Poeu, smještena u Boston 1840-ih godina, te Playboy, priča o plejbojevim zečicama iz 1960-ih. Naravno, remakeovi su neizostavni – David E. Kelley sprema remake Wonder Woman za NBC, a Alfred Gough i Miles Milar (Smallville) remake Charlie’s Angelsa za ABC. Na NBC-u se sprema prvi Glee ripoff pod nazivom Smash, a Ethan Hawke je u glavnoj ulozi Exit Strategya, FOX-ovog pilota o operativcima CIA-e.

Ovo naravno nisu ni približno svi piloti, a koje ćemo od njih gledati najesen, saznat ćemo sredinom svibnja kada će mreže objaviti rasporede za novu sezonu, zajedno sa serijama koje su naručili.

Nadopuna: Osim vijesti o Adrianninom angažmanu u Wonder Woman, nedugo nakon objave članka TVLine.com javlja da je Michael Emerson dobio glavnu ulogu u CBS-ovom pilotu Person Of Interest, kojeg producira J.J. Abrams. Tehnički, ovo nije njihovo ponovno susretanje, obzirom da se Abrams davno povukao sa Losta, prije nego je Emerson priključen seriji u drugoj sezoni. S druge strane, navodno je odgođena produkcija pilota Odd Jobs, Abramsovog projekta kojeg je bezecirao NBC, a trebao je ujediiti Emesona i kolegu mu sa Losta, Terrya O’Quinna.

11 komentara
 • a one skoro najzanimljivije projekte nisi ni spomenuo, pa eto mala nadopuna od mene: ja bi još dodao i suradnju J.J Abrams/Nolan koja se zove Person of Interset (CBS), i REM (NBC) koju je napravio Kyle Killen (Lonestar) a showrunner će biti Howard Gordon (24), i možda još Once upon a time (ABC) koju producira dvojac Horowitz i Kitsis (Lost). Prva se radio o bivšem cia agentu koji se udružuje sa nekakvim znanstvenikom da bi spriječili zločine koji će se dogoditi, a druga od policajcu koji živi u dva paralelna svijeta, a treća bi trebala biti kao nekakav fairy tale. Zapravo ništa novo, prvi je kao Minority report, a drugu opisuju kao Inception, a treća bi zapravo najbliža Fables-u, no sudeći po ljudima koji rade na spomenutim serijama moglo bi biti zanimljivo.

 • A od gore navedenih, zanima kako će ispasti Wonder Woman samo zbog glumice, kao i Hart of dixie. exit strategy zvuči zanimljivo, već je uspoređuju sa 24. awakening se radi o dvije sestre tako da cw možda u tome vidi eventualnu zamjenu ili dodatak za supernatural. secret circle sam pročitao knjigu i moram priznati da to može funkcionirati sa vampire diaries, a budući da se radi o istoj autorici knjiga, možda i crossover, a što tek reći za Locke & Key, strip je apsolutno fantastičan i to je zapravo s moje strane najiščekivaniji pilot. I da naravno Alcatraz.

 • A jbga, ovo nije toliko bio kompletni pregled pilota već primarno vijest o glumcima. Pa sam samo na kraju ubacio neke kojih sam se sjetio. ;)

 • ma razumijem, da si krenuo pisati o svim pilotima za sljedeću sezonu, trebalo bi bar pet članaka. :) nekam malo, pomalo, ima vremena do rujna :)

 • np.
  Abrams i CBS? Undercovers alert. Abrams postaje novi Jerry Bruckheimer.
  Ionako je njegov angazman minimalan. Bar pretpostavljam da to njegov Bad Robot radi, a mediji radi klikova pripisuju projekt njemu. Slicno kao sto Conan O’Brien radi svasta, a zapravo je samo njegova producentska kuca umijesana.
  Ali ono, moram priznati da nisam zainteresiran previse za produkciju pilota. Bar ne do svibnja i upfrontsa.

 • polako, polako. dabogda se ne obistinile tvoje riječi (bar u smislu svakogodišnjeg štancanja glupih serija, ali ako će biti dobre, onda samo daj, nije problem) :)
  ali ipak gdje ima dima, ima i vatre.
  al ajde bar ove njegove zasad nabrojene serije mi ne zvuče loše
  i iskreno se nadam da je naučio iz greške zvane undercovers. po meni sve serije iza kojih stoji JJ su prepoznate od publike (npr. I felicity i lost), tako da me ne čudi da je htio isprobati nešto novo za njega (undercovers), no eto nije uspjelo. JJ je stvorio svoje ime, i sada sve što u najavi nosi “from J.J. Abrams the creator of Lost” će dobiti svoj hype i medijski prostor, bio on ex.prod ili creator.

 • Ma da, ok. Abrams apsolutno zasluzuje leap of faith. Jos uvijek. Samo komentiram da njegova umjesanost nije znacajna. Pretpostavljam. Recimo, taj Persons of Interest zapravo potpisuju (scenarij) njegovi frendovi sa Aliasa, Nemec i Aplebaum.
  Ali velim, priznajem cinjenicu da nisam najupuceniji u obujam upletenosti Abramsa u nadolazece pilot projekte. Sve sto pisu TVLine, Deadline i EW uzimam sa ogromnom zadrskom. Cim je neko veliko producentsko ime umijesano to se prezentira kao njegov projekt, a zapravo je pitanje koliko je on umijesan.

 • apsolutno se slažem. no JJ kod mene ima blind faith. on je napravio svoje ime, ima zločestog robota, svoju kuću, i na bilo kojoj seriji koja ide preko njih bi trebao imati status exec.prod, i to ti je već dovoljno za hype, iako ja iskreno sumnjam da će on bit nešto previše umiješan u daljni razvoj serije, nije on više za showrunnera zapravo ne znam koliko je on ustvari i umješan u fringe, sumnjam da je nešto previše, i vjerovatno će isti sistem biti na ovim novim serijama on nešto kao smisli dođu drugi showrunneri, a to se onda prezentira kao njegovo i samo njegovo da bi se dobio dodatni hype. no on je ime i to je to. već dovoljno za hype. ja se samo mogu okladiti da ako serije dobiju pickup da će traileri počinjati sa “from JJ Abrams, the creator of Lost”
  a on fino u međuvremenu režira filmove :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861