Black Mirror: Netflix i službeno potvrdio petu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Black Mirror: Netflix i službeno potvrdio petu sezonu

Black Mirror: Netflix i službeno potvrdio petu sezonu

Ako ste proveli novogodišnje praznike gutajući četvrtu sezonu Black Mirrora epizodu za epizodom – niste bili jedini. Netflix je jučer i službeno obnovio Brookerovu seriju za petu sezonu. Broj epizoda i vrijeme emitiranja zasad još nisu poznati.

Koncept Black Mirrora je antologijski, sličan “Zoni sumraka”, ali samo sa po nekoliko epizoda godišnje. Zapravo – svakih par godina. Brilijantna satira i društveni komentar današnjeg svijeta ovisnog o tehnologiji prikazan kroz paralelne verzije stvarnosti u kojima je potencirana važnost društvenih medija, umjetne inteligencije, virtualne i alternativne stvarnosti te čovjekove ovisnosti o tehnologiji. Black Mirror se prvotno emitirao na britanskom Channel 4 – da bi ga Netflix preuzeo u trećoj i četvrtoj sezoni.

Pretpostavljamo da će Charlie Brooker opet napisati sve epizode koje Netflix naruči, ali ako još jednom zbog toga ispašta godišnji Wipe… Nećemo biti sretni. I evo malo zabave za kraj. Službeni Serijalin® poredak epizoda četvrte sezone: 1. “USS Callister”, 2. “Hang the DJ”, 3. “Crocodile”, 4. “Arkangel”, 5. “Black Museum”, 6. “Metalhead”.

4 komentara
 • 1. Hang the Dj- ništa ne može nadmašiti San Junipero, pa tako ni ova epizoda koja igra na kartu San Junipera, no sasvim solidna epizoda s happy endom koji uvijek iznenadi u BM-u
  2. USS. Callister- nostalgična bomba prepuna sjajnih referenci, posebice potencijalni suludi crossover s Breaking Badom, ujedno i debeli Matt Damon, no malo me je izritiralo što je fokus epizode bio na ženskom liku, a Plemonsov lik je nakon početnih 10-tak minuta bačen u pozadini, čini mi se da bi se više postiglo da je fokus bio na unutrašnjoj rastrojenosti njega
  To su zapravo jedine dvije dobre epizode ove sezone, jedino za Metalhead ne mogu prevagnuti je li mi bila donekle solidna ili loša, ok mi je bio taj minimalizam kroz cijelu epizodu, no iznimno ljigav i patetičan kraj.
  Ne mogu se odlučiti koja je epizoda lošija- Crocodile ili Arkangel. Crocodile je jednosmjerni krimić potjere kod kojeg je jedino zanimljiv sam naslov- je li to referenca na krokodilske suze (protagonistkinja izlije more suza) ili na gmazovski mozak? Zanimljivo je da je za takvu ulogu odabrano iznimno fizički krhka glumica, čime se želi dodatno naglasiti njezinu monstruoznost. Arkangel je loš od početka do kraja, jer za razliku od većine ostalih epizoda, gdje je recipijent u izvjesnom kolebanju je li tehnologija korisna ili štetna, ovdje se ta dilema ne uspijeva uspostaviti, iako se pokušava, onom lošom scenom srčanog udara djeda.
  Sve, u svemu, prilično razočaravajuća sezona BM, koji i dalje može ponuditi sjajne epizode (Calllister, Dj), no očito se gube, nadamo se boljoj 5. sezoni.

  • Poslije prve dvije epizode poredak je skoro nebitan. Prilično loša sezona BM-a.

   Možda jednog dana poredak i komentar na sve prikazane epizode? Možda.

  • Hm, vidiš, meni je baš odlična bila Cristin Milotti – i njen lik i zato što ju uvijek volim vidjeti negdje, a Plemons je baš dovoljno kao ljiga opisan. I super mi je bilo što je obrnuo trop o nice guy nerdu i bahatom salesmanu.

   A od ostalih (osim DJ) meni je baš Metalhead bio najdosadniji – OK, Boston Dynamics će nas pobiti sve, ali baš mi nije imao ni poantu ni neki flow, ništa. Ostale dvije – eh, već sam ih skoro zaboravio.
   Uf i onu meta-epizodu smo zaboravili… ali, ta je isto… meh.

   No ne bih rekao da je posebno loša sezona za BM – nije ni treća bila puno bolja – dapače, mislim da mi je četvrta i bolja od nje.

 •   Izabranice Gorana Boškovića ostvarile su petu pobjedu u Superligi, a trijumf su osigurale odličnom igrom u trećem periodu koji su dobile 22:12.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861