Black Mirror: Netflix i službeno potvrdio petu sezonu – serijala.com

Black Mirror: Netflix i službeno potvrdio petu sezonu

Charlie Brooker i njegov Black Mirror vratiti će se na Netflix. Zasad nema još ni okvirnog datuma emitiranja.

 1. macondo says:

  1. Hang the Dj- ništa ne može nadmašiti San Junipero, pa tako ni ova epizoda koja igra na kartu San Junipera, no sasvim solidna epizoda s happy endom koji uvijek iznenadi u BM-u
  2. USS. Callister- nostalgična bomba prepuna sjajnih referenci, posebice potencijalni suludi crossover s Breaking Badom, ujedno i debeli Matt Damon, no malo me je izritiralo što je fokus epizode bio na ženskom liku, a Plemonsov lik je nakon početnih 10-tak minuta bačen u pozadini, čini mi se da bi se više postiglo da je fokus bio na unutrašnjoj rastrojenosti njega
  To su zapravo jedine dvije dobre epizode ove sezone, jedino za Metalhead ne mogu prevagnuti je li mi bila donekle solidna ili loša, ok mi je bio taj minimalizam kroz cijelu epizodu, no iznimno ljigav i patetičan kraj.
  Ne mogu se odlučiti koja je epizoda lošija- Crocodile ili Arkangel. Crocodile je jednosmjerni krimić potjere kod kojeg je jedino zanimljiv sam naslov- je li to referenca na krokodilske suze (protagonistkinja izlije more suza) ili na gmazovski mozak? Zanimljivo je da je za takvu ulogu odabrano iznimno fizički krhka glumica, čime se želi dodatno naglasiti njezinu monstruoznost. Arkangel je loš od početka do kraja, jer za razliku od većine ostalih epizoda, gdje je recipijent u izvjesnom kolebanju je li tehnologija korisna ili štetna, ovdje se ta dilema ne uspijeva uspostaviti, iako se pokušava, onom lošom scenom srčanog udara djeda.
  Sve, u svemu, prilično razočaravajuća sezona BM, koji i dalje može ponuditi sjajne epizode (Calllister, Dj), no očito se gube, nadamo se boljoj 5. sezoni.

  • Dario Španović says:

   Poslije prve dvije epizode poredak je skoro nebitan. Prilično loša sezona BM-a.

   Možda jednog dana poredak i komentar na sve prikazane epizode? Možda.

  • Hm, vidiš, meni je baš odlična bila Cristin Milotti – i njen lik i zato što ju uvijek volim vidjeti negdje, a Plemons je baš dovoljno kao ljiga opisan. I super mi je bilo što je obrnuo trop o nice guy nerdu i bahatom salesmanu.

   A od ostalih (osim DJ) meni je baš Metalhead bio najdosadniji – OK, Boston Dynamics će nas pobiti sve, ali baš mi nije imao ni poantu ni neki flow, ništa. Ostale dvije – eh, već sam ih skoro zaboravio.
   Uf i onu meta-epizodu smo zaboravili… ali, ta je isto… meh.

   No ne bih rekao da je posebno loša sezona za BM – nije ni treća bila puno bolja – dapače, mislim da mi je četvrta i bolja od nje.

 2. Essay says:

    Izabranice Gorana Boškovića ostvarile su petu pobjedu u Superligi, a trijumf su osigurale odličnom igrom u trećem periodu koji su dobile 22:12.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *