ABC shvatio da ne postoji američki remake Mućki i prihvatio se posla – serijala.com
Trenutno čitaš
ABC shvatio da ne postoji američki remake Mućki i prihvatio se posla

ABC shvatio da ne postoji američki remake Mućki i prihvatio se posla

Trebalo im je začuđujuće dugo. Mućke, kod nas manje poznate po originalnom nazivu Only Fools and Horses, bit će adaptirane za američku publiku. Kao i original, bit će to multi-cam projekt, odnosno klasični sitcom. Uzmite si vremena da pljunete prema zapadu, pa ćemo na detalje.

Prije nego nađete kartu SAD-a i bacite hračak direktno na Los Angeles, vrijedi spomenuti da Ameri neće biti prvi koji će se usuditi taknuti Sveti Gral britanske komedije osamdesetih. Kaže Wikipedija, prvi su bili Nizozemci, slijedili su ih Portugalci, a odmah nakon njih svoju verziju napravili su hrvatski Kanađani, Slovenci. Direktni remake pod nazivom Brat bratu trajao je 13 epizoda, a rađen je u suradnji s autorom originala, Johnom Sullivanom.

Ovo doduše nije ni prvi američki pokušaj, no prethodna dva nisu realizirana. Naravno, nitko ne garantira da će treća biti sreća, jer snimanje pilota tek je međukorak prije narudžbe serije, do koje može, ali i ne mora doći nakon evaluacije naručenih i snimljenih pilota. Pilot potpisuju Steven Cragg i Brian Bradley, dvojac koji se poznaje sa skeč komedije MADtv. Napisali su i par epizoda Scburbsa (onih kasnijih, doduše) te bili niži producenti na Happy Endingsima.

Ako se osjećate posebno nadahnuto za dobro staro pljuvanje po manjku kreativnosti Hollywooda, CBS je ranije naručio pilot Elementary, što bi trebala biti njihova verzija modernizacije Sherlocka Holmesa. Kao i BBC sa Sherlockom, CBS će svojem uratku dati nadasve specifičan i moderan spin – bit će to pravni procedural, žanr koji je zastupljen u tek 15% aktualnih serija.

9 komentara
  • Čemu taj protuprirodni blud?? Zašto (i kako???) misle da će jednu tako kultnu seriju moći kvalitetno preraditi? A da ne pričam da je prosječnom Amerikancu(i ne, tu sada ne hejtam Amere i ne kenjam po njima samo zato što su Ameri) glavna zanimacija i vrhunac kvalitetne televizije vidjeti Kim Prekrdashian kako se daje za kikiriki u zoološkom vrtu u sklopu Big Brother Seljebrity izdanja… Stvarno su nedokazani, umjesto da emitiraju orignalnu seriju oni će napraviti neki abortus koji će biti izrazito zabavan i privlačan demografskoj skupini koja uživa u tonovima a la Justin Bieber… -.-
    ono… fak… It just ain’t right…

  • Upućujem prezirni pogled prema Los Angelesu.
    Isuse! Nema toga što Ameri neće “prevesti” na svoju publiku. Ne bi bilo problema da svi ne znamo da će ovo biti plitko, preplitko. Kao i moderni Šerlok koji živi u New Yorku… BBC’s Sherlock anyone?

  • Ameri su napravili bolji Shameless od originalnog britanskog (barem što se tiče genijalne prve sezone – druga je počela vući previše na britansku seriju i ne sviđa mi se). No, mislim da je to uspjelo zato što su glumci u originalnom Shamelessu bili irelevantni, nebitni, a u američkoj verziji uz dobre do izvrsne likove dobili smo omiljenog Williama H. Macyja (koji je ujedno u prvoj sezoni lajkabilan, dok je u britanskoj verziji odvratni se*onja – a takav je sad počeo polako postajati u drugoj sezoni američke verzije) i ultra-seksi Emmy Rossum.

    Za razliku od Shamelessa, glumci su se u Mućkama stopili s likovima, tj. ne vidim na koji način bi mogli napraviti preradu kad je cijela poanta koliko u Delboyu i Rodneyu, toliko i u Davidu Jasonu i Lyndhurstu – bez njih mućke ne postoje. Neke stvari je bolje ne prerađivati. U tu kategoriju spada i Coupling.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861