Kompletan vodič: Jesen 2014 – Stranica 7 – serijala.com
Trenutno čitaš
Kompletan vodič: Jesen 2014

Kompletan vodič: Jesen 2014

Uvod ABC CBS FOX NBC CW HBO FX SHO UK Ostalo

hbo

Boardwalk Empire

Iako već sezonu-dvije nije potpuno relevantna ljudima koji dijele zlatne kipiće za televiziju, Boardwalk Empire je svejedno jedna od najboljih serija na HBO-ovom spisku. Posljednja, peta sezona serije kreće u nedjelju i jako će nam nedostajati. Nema veze, imamo još jednu sezonu kritički popljuvanog i generalno groznog Newsrooma, jel’ tako?! Eh. Kao što kažu četiri velike brojke sa početka trailera, a najavljeno je već ranije, serija u posljednjoj sezoni skače u 1931. godinu. Vrijeme je to punog zamaha Velike ekonomske krize te približavanja kraja prohibiciji alkohola, bitnom događaju koji je obilježio (ili kojeg je obilježila) samu premijeru serije. (7. rujna)

http://www.youtube.com/watch?v=gDRcAWjyUYM

Getting On

Kad bismo vas pitali možete li nabrojati sve HBO-ove trenutne serije, prilično smo sigurni da bi većina vas ovu dramediju preskočila, potpuno nesvjesna njenog postojanja. Serija je debitirala prošlog studenog i uglavnom prošla ispod radara — nije se mnogo pisalo o njoj, a brojke kažu da su čak rijetki HBO-ovi pretplatnici znali za nju. Tim je više bila iznenađujuća obnova, koja je stigla mjesec dana nakon što je HBO otkazao također debitantske komedije Family Tree i Hello Ladies. No, radi se o samo šest epizoda godišnje, za seriju koja je snimljena po istoimenom britanskom predlošku. Crnohumorna dramedija smještena na ženski gerijatrijski odjel kalifornijske bolnice.

https://www.youtube.com/watch?v=PhGQxLFS_P4

The Comeback

Možda vam se 2005. godina i ne čini tako davnom, no u televizijskom svijetu, to je bila sasvim druga era. HBO-ov The Comeback, emitiran u ljeto 2005., svojim je docu-reality/mockumentary načinom snimanja, bio daleko ispred svog vremena. To je ipak bila godina kada je američki Office tek počeo s emitiranjem i bilježio mizerne brojke. HBO nije pružio Comebacku priliku da privuče publiku, otkazavši seriju nakon samo jedne sezone. Devet godina kasnije, Lisa Kudrow i producent Michael Patrick King (Sex & The City, 2 Broke Girls) oživjeli su seriju i njenom nazivu dali sasvim novo značenje. (9. studenog)

http://www.youtube.com/watch?v=BRo4Ry5AZzg

The Newsroom

Politička drama Aarona Sorkina ima svojih pristaša — pa čak i u našem taboru, možda malo sramežljivijih — no većina nas teško probavlja Sorkinov podij za političko propovijedanje. Iako smo s optimizmom čekali premijeru — tematika nas interesira, čak nam je svjetonadzor blizak onom što Sorkin propovijeda, a drag nam je tip, kada nije pompozni šupak. Voljeli smo The West Wing. No, Sorkin u Newsroomu vrlo agresivno, prepotentno i jednostavno loše prenosi svoju kritiku modernih medija i političke scene, uz fini vremenski odmak od vremena zbivanja. Likovi su kartoni, a poruka vrlo napadna. No, Sorkinovo ime je prepoznatljivo, a HBO želi i dalje poslovati s njime, pa će dobiti priliku da završi seriju šesto-epizodnom finalnom, trećom sezonom. Je li otkazivanje na obostrano zadovoljstvo? Sorkin je prilično zaposlen, a The Newsroom nije ni stekao posebnu reputaciju među kritikom, ni kultni status među publikom. (9. studenog)

https://www.youtube.com/watch?v=1X63rdIcHLA

Uvod ABC CBS FOX NBC CW HBO FX SHO UK Ostalo
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
21 komentar
 • još uvijek ništa od full screen videa?
  inače ova sezona je stvarno užas, osim flasha ništa a ne bi ni njega da ne gledam Arrow. Strah me da će bit epizoda koje počnu u jednoj seriji a završe u drugoj :s

 • Ovo je zaista jako dobro.
  Vidim samo dvije da fale.

  South Park – 24.09. Comedy Central
  I vidim da si Houdinia stavio iako je mini-serija, pa možeš i

  Olive Kitteridge – 02.11. HBO

 • 1) Pravda za Željka Ivaneka! Hoće li on ikada dobiti ulogu u kojoj nije neki smutljivac?

  2) Super što ste izdvojili i Britance, teško je naći njihove nove serije tako popisane na jednom mestu. :)

 • stvarno najmanje privlačna jesen do sada, ali ipak sam si odvojio neke u moru prosječnosti i nezanimljivosti.. nadam se ipak da će mi nešto izroniti iznad trenutne etikete “najbolje od najgoreg”.. daklem, dajem šanse:
  ABC – 0, ništa, zero, zilch
  CBS – scorpion (iako mi je dosta serija tipa numbers, breakout kings, mind games, sa svojim supertimovima koji pomažu vladi)
  FOX – gotham, gracepoint (mislim da mi je netko od vas u jednom trenutku rekao da su obećali drugačiji završetak, pa ću vjerojatno pogledati.. ili pročitati taj kraj na wikipediji), mulaney (iako ne miriše na dobro), red band (nakon pilota bojim se da neću nakon 2. gledat)
  NBC – A to Z, constantine (jer se za početak sve stripovske moraju pogledat), marry me
  CW – flash
  Showtime – the affair
  UK – the drive, the missing
  Ostalo – transparent

  Ako bih pooštrio kriterije, mislim da bi preživjeli gotham, marry me, flash, transparent..

 • Ja se veselim ovoj The Affair na Showtimeu. To bi mogla biti jos jedna intimisticka serija poput Rectifyja ili Leftoversa s kojim debelo kasnim usput. Glumi Dominic West poznatiji kao Mcnulty a jedan od producenata je Eric Overmyer, jedan od scenarista The Wirea. Zvuci obecavajuce.

 • Pogledah danas pilot TWD-a na FOX-u našem da se malo prisjetim i nevjerovatno koliko je bio dobar tada.

 • Po meni je Boardwalk napravio prevelik skok vremena(7 godina?) u kojem nismo vidjeli Caponea kako je postao glavni, te što se desilo s Rothsteinom.
  po meni zasad solidne 2 epizode.

 • Već sam krenuo pisat kako ste omašili Mentalist, ali sad vidim da finalna sezona kreće tek u siječnju 2015. :)

 • Brooklyn 99 mi je simpa serija ali mi nika dnece biti jasan emmy za sanberga. Pa karakter je jedna blijeda i isforsirana kopija Shawna iz Psych-a uz to vrlo antipatican glumac ovaj Sanberg ili kako se vec zove

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861