Kompletan vodič: Jesen 2014 – Stranica 10 – serijala.com
Trenutno čitaš
Kompletan vodič: Jesen 2014

Kompletan vodič: Jesen 2014

Uvod ABC CBS FOX NBC CW HBO FX SHO UK Ostalo

uk

Downton Abbey

Ah, dobri stari Downton Abbey. Prvih par sezona uistinu su nam predstavile nešto novo, nešto drukčije, nešto fascinantno, zanimljivo i kvalitetno. Otada… Preglorificirana sapunjara sa skupim kostimima i žešćim prenemaganjem Maggie Smith čiji naglasak Ameri puše više nego travu u Denveru. Downton je u dvije godine otišao s vrha naše must-watch liste na dno… Eh, koga zavaravamo, više nam ni nije na listi.

Peaky Blinders

Cilian Murphy vraća se u drugoj sezoni ove BBC-eve gangsterske drame, koju smo počeli pratiti, pa onda na nju nekako… Zaboravili. Solidna, no ne spektakularna serija. Točan datum premijere zasad još nije poznat.

The Drive

David Morrissey iz The Walking Deada (Guverner) uskače u trodijelnu BBC-jevu dramu o vozaču taksija, “običnom čovjeku koji čini groznu pogrešku u nastojanju da preokrene svoj život, kada pristaje na suradnju sa bandom kriminalaca.” Kažu, “serija prikazuje čovjeka koji, u nevjerojatnim okolnostima, dobiva drugu šansu.”

The Fall

Kratka prva sezona završila je još prošlog lipnja, a BBC još uvijek nije odlučio kada će emitirati njen nastavak. Očekuje se da će to biti do kraja godine, a razmetni BBC ubacio je cijelu jednu epizodu gratis! Ima se, može se, da se vidi da nije kriza. Svi glavni akteri se vraćaju, a HRT obećaje da ćete tokom jeseni na njihovom programu moći ponoviti (ili se konačno upoznati sa) odličnu prvu sezonu ove turobne kriminalističke drame.

The Missing (BBC One / Starz)

U koprodukciji BBC-a i Starza, The Missing je triler u osam nastavaka koji se temelji na dugogodišnjoj potjeri i psihološkim učincima nakon nestanka petogodišnjeg Olivera Hughsa, koji je 2006. bio na odmoru u Francuskoj sa svojim roditeljima. Pišite seriju pod BBC-jevu ili barem europsku produkciju — britancu su je naručili, Starz se samo uguzio za američko tržište, a serija je snimana u Belgiji.

https://www.youtube.com/watch?v=9k5Z8pui9Us

DatumSerijaMreža
7. rujnaThe Suspicions of Mr WhicherITV
10. rujnaScott & BailyITV
15. rujnaCillaITV
GlueE4
16. rujnaBad EducationBBC Three
21. rujnaDownton AbbeyITV
Our GirlBBC One
22. rujnaPlebsITV2
23. rujnaThe DriverBBC One
24. rujnaThe Job LotITV2
25. rujnaMarvellousBBC Two
30. rujnaDetectoristsBBC Four
15. studenogThe MissingBBC One
jesenThe FallBBC Two
Peaky BlindersBBC Two

Uvod ABC CBS FOX NBC CW HBO FX SHO UK Ostalo
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
21 komentar
 • još uvijek ništa od full screen videa?
  inače ova sezona je stvarno užas, osim flasha ništa a ne bi ni njega da ne gledam Arrow. Strah me da će bit epizoda koje počnu u jednoj seriji a završe u drugoj :s

 • Ovo je zaista jako dobro.
  Vidim samo dvije da fale.

  South Park – 24.09. Comedy Central
  I vidim da si Houdinia stavio iako je mini-serija, pa možeš i

  Olive Kitteridge – 02.11. HBO

 • 1) Pravda za Željka Ivaneka! Hoće li on ikada dobiti ulogu u kojoj nije neki smutljivac?

  2) Super što ste izdvojili i Britance, teško je naći njihove nove serije tako popisane na jednom mestu. :)

 • stvarno najmanje privlačna jesen do sada, ali ipak sam si odvojio neke u moru prosječnosti i nezanimljivosti.. nadam se ipak da će mi nešto izroniti iznad trenutne etikete “najbolje od najgoreg”.. daklem, dajem šanse:
  ABC – 0, ništa, zero, zilch
  CBS – scorpion (iako mi je dosta serija tipa numbers, breakout kings, mind games, sa svojim supertimovima koji pomažu vladi)
  FOX – gotham, gracepoint (mislim da mi je netko od vas u jednom trenutku rekao da su obećali drugačiji završetak, pa ću vjerojatno pogledati.. ili pročitati taj kraj na wikipediji), mulaney (iako ne miriše na dobro), red band (nakon pilota bojim se da neću nakon 2. gledat)
  NBC – A to Z, constantine (jer se za početak sve stripovske moraju pogledat), marry me
  CW – flash
  Showtime – the affair
  UK – the drive, the missing
  Ostalo – transparent

  Ako bih pooštrio kriterije, mislim da bi preživjeli gotham, marry me, flash, transparent..

 • Ja se veselim ovoj The Affair na Showtimeu. To bi mogla biti jos jedna intimisticka serija poput Rectifyja ili Leftoversa s kojim debelo kasnim usput. Glumi Dominic West poznatiji kao Mcnulty a jedan od producenata je Eric Overmyer, jedan od scenarista The Wirea. Zvuci obecavajuce.

 • Pogledah danas pilot TWD-a na FOX-u našem da se malo prisjetim i nevjerovatno koliko je bio dobar tada.

 • Po meni je Boardwalk napravio prevelik skok vremena(7 godina?) u kojem nismo vidjeli Caponea kako je postao glavni, te što se desilo s Rothsteinom.
  po meni zasad solidne 2 epizode.

 • Već sam krenuo pisat kako ste omašili Mentalist, ali sad vidim da finalna sezona kreće tek u siječnju 2015. :)

 • Brooklyn 99 mi je simpa serija ali mi nika dnece biti jasan emmy za sanberga. Pa karakter je jedna blijeda i isforsirana kopija Shawna iz Psych-a uz to vrlo antipatican glumac ovaj Sanberg ili kako se vec zove

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861