Kompletan vodič: Jesen 2013. – Stranica 10 – serijala.com
Trenutno čitaš
Kompletan vodič: Jesen 2013.

Kompletan vodič: Jesen 2013.

Uvod ABC CBS FOX NBC CW HBO FX SHO UK Ostalo

UK

Atlantis

Howard Overman, čovjek iza BBC-jevog Atlantisa, pod sobom ima Hotel Babylon, Hustle, Merlin i Misfitse. Prije nekoliko minuta smo kolektivno gledali trailer za nadolazeći Atlantis i reakcije su bile sljedeće: “Bojim se da će biti neki Legend of the Seeker treš.” i “Izgleda kao Spartak bez cica i pimpeka.” Iz ove dvije rečenice možete izvući bit, a budući da mi sve ocjenjujemo na temelju prvog pogleda jer smo takvi snobovi, ovaj put ćemo dati priliku Atlantisu i svečano obećajemo da ćete recenziju za seriju vidjeti na stranici. Dotad, uživajte, ili nemojte, u BBC-jevom traileru.

Doctor Who

Prije nego Peter Capaldi preuzme ulogu Doktora na Božić 2013. godine, još ćemo se kratko družiti s Mattom Smithom u naslovnoj ulozi. Prije božićnog specijala dolazi onaj važniji, povodom pedesete obljetnice serije. Dana 23. studenog, BBC-jeva najdugovječnija serija proslavit će pedeseti rođendan i apsolutno svi su pozvani na druženje. Jedva čekamo specijal, nešto manje promjenu Doktora, ali Capaldi je odličan izbor za sljedećeg Time Lorda pa i u to ulazimo s velikom dozom optimizma.

http://www.youtube.com/watch?v=-2uPfmcCdFw

Downton Abbey

Nije Downton Abbey više ono što je bio u prvoj sezoni. No, iako je sada samo sapunica izuzetno visoke produkcijske kvalitete (Božićni specijal ostavio nam je gorak okus u ustima), još uvijek je na našem radaru. Četvrta sezona sa sobom nosi mnoge promjene, uglavnom u obliku novih lica, koja bi trebala zamijeniti one koji su ispisani/otišli iz serije. Među njima je i Amerikanac Paul Giamatti.

Moone Boy

Negdje paralelno sa posljednjim naklonom IT Crowda, Chris O’Dowd bi trebao predstaviti drugu sezonu svog sitcoma Moone Boy. Nedavna uloga u HBO-BBC-jevom Family Tree donijela mu je nešto više pozornosti, no čovjek je prošle jeseni kreirao, pisao i glumio u komediji gdje glumi imaginarnog prijatelja 12-godišnjeg Martina Moonea, najmlađeg djeteta obitelji iz ruralne Irske — O’Dowdove zemlje. Dok čekamo drugu sezonu, već je potvrđeno da će se snimati i treća.

Peaky Blinders

BBC-jeva povijesna fikcija, kriminalistička drama koju potpisuje Steven Knight, redatelj i scenarist ovogodišnjeg filma Hummingbird sa Jasonom Stathamom, a koji je pred 10-ak godina proglažem britanskim scenaristom godine. Smještena u vrijeme nakon Prvog svjetskog rata, prati političare i kriminalce koji se bore za svoj status u društvu kojeg muče ekonomski problemi. Cillian Murphy (Dark Knight trilogija) i Sam Neill (Jurassic Park) u glavim su ulogama.

Pročitaj još

The IT Crowd

Tri godine nakon kraja četvrte i posljednje sezone britanskog geek-coma IT Crowd, serija se konačno vraća — ali i završava. Iako je peta sezona bila već najavljena, pa povučena, serija će završiti jednokratnim specijalom. I on je već davno najavljen, potom često puta spominjan, ali nikako da bude realiziran — no početkom jeseni konačno će biti emitiran. Jedan od glavnih problema zaključku serije bili su razni angažmani glavnih glumaca, koji su u međuvremenu prešli na druge projekte. Chris O’Dowd je već neko vrijeme uspješan preko Bare, a imao je glavnu ulogu u koprodukciji HBO-a i BBC-a, komediji Family Tree. Završni specijal bit će 40-minutni, a svi glavni akteri vratit će se povodom oproštajke.

The Tunnel

Canal+ i SkyOne na male ekrane donose ne-brojimo-više koju verziju dansko-švedske uspješnice – Broen. Ovaj put umjesto mosta, početak radnje je tunel ispod kanala La Manche između Francuske i Engleske. Stephen Dillane (Game of Thrones) i Clémence Poésy (Birdsong) udružuju detektivske snage u, moramo priznati, ovoj vrlo očekivanoj seriji. SkyOne i Canal+ neće štediti financijska sredstva, a mi se jednog dana nadamo i “našoj” verziji priče u kojoj bi nađeno tijelo pretpostavljamo visilo s Pelješkog mosta. Problem predstavlja što most nije, niti će ikad biti izgrađen, a kad bi se radio samo u svrhu serije bar bi se mogli ponositi najskupljom serijom u povijesti.

SerijaMrežaŽanrDatum premijere
WhitechapelITVDrama4. rujna
QIBBC TwoKomedija6. rujna
Peaky BlindersBBC TwoDrama12. rujnaNovo
Downton AbbeyITVDrama22. rujna
The Wrong MansBBC TwoKomedija24. rujnaNovo
The IT Crowd (specijal)Channel 4Komedija27. rujna
AtlantisBBC OneFantastika28. rujnaNovo
Moone BoySky1Komedija6. listopada
Doctor Who (specijal)BBC OneFantastika23. studenog
The TunnelSky AtlanticDramaListopadNovo
Last Tango in HalifaxBBC OneKomedijaStudeni
Mad DogsSky1KomedijaProsinac
The Escape ArtistBBC OneDramaJesenNovo
QuirkeBBC OneDramaJesenNovo
BreathlessITVDramaJesenNovo
Inspector MontalbanoBBC FourDramaJesen
SilkBBC OneDramaJesen
Line of DutyBBC TwoDramaJesen
Fresh MeatChannel 4KomedijaJesen
Peep ShowChannel 4KomedijaJesen
Uvod ABC CBS FOX NBC CW HBO FX SHO UK Ostalo
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
20 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861