Recenzija: Crno-bijeli svijet je lagan, duhovit i zabavan svijet novog vala – serijala.com

Nazvana po hitu grupe Prljavo kazalište, HRT-ova serija od 12 epizoda vodi nas u vrijeme famoznog novog vala domaće glazbe.

 1. babea44713 says:

  I naravno, HRT ga odmah zasere sa terminom i maratonskim prikazivanjem….

 2. kinggo says:

  prilicno lose……… da nisu toliko pricali o tome mozda ne bih nista ocekivao pa bi bilo bolje

 3. mia says:

  Očekivala zabavnu seriju i to i dobila. Da je humor prvoklasni-nije, da su pretjerali s reklamama-jesu, ali i opet ne mogu iskljuciti svoj soft spot i ici kritizirati kada osjecam samo simpatije prema videnom. No, ima jos dosta epizoda pa treba vidjeti kakve ce i one biti.

 4. Živćo Ubipiđić says:

  JNA prikazana kao srednjoškolska ekskurzija, krivi lokalni jezik ’80-tih, kriva rasvjeta, glazba iz pogrešna godine (1979 je a glazba je objavljena tek nekoliko godina kasnije). Sranje (bar za sad).

  • kinggo says:

   definitivno nije 1979.

  • Boromir says:

   JNA nije baš prikazana ispravno. Pogotovo činjenica da se faca frajeriše sa bafama ( oderali bi ga kao mačku da dođe takav ). Komunikacija sa nadređenima nije autentična. Ne znam zbog čega su se uopće petljali sa tom vojskom. Ostatak srednja žalost, ali neka prođe do kraja, možda ima nade.

 5. buhu says:

  Dosta loša serija, drago mi je da HRT uopce radi serije ali s tih 12 milja koje su ulupane na ovo mediokritetsko ostvarenje su se mogle napraviti 3-4 serije od kojih bi jedna ili dvije možda valjale. Vise srece drugi put

 6. kinggo says:

  i kad smo vec kod detalja, fliper koji se vidi pred kraj trece epizode je Williams Big Guns koji je izasao 1987

 7. konkvi says:

  žao mi je što nisam stigla pogledati druge dvije jer prva je bila ni osrednja. kockasto, trude se ali nema lakoće ni u glumačkim izvedbama, humoru ni priči.

  debbie harry se ni na koji način ne može uspoređivati sa beyonce. to su dva potpuno različita svijeta. iz ne samo današnje perspektive, to je bila umjetnost. tek toliko.

 8. Darió Łucić says:

  vrlo dobra serija. Zabavna je, u nekim trenutcima smjesna i sviđa mi se. Za razliku od nekih domaćih serija Crno-bijeli svijet je odlična serija.

  Bit će zanimljivo sad pratiti gledanost HRT-a naspram Nove i RTL-a, tj. hoće li Game of Thrones, Good Wife, Ray Donovan, Vikinzi i Crno bijeli svijet biti gledaniji od turskih serija i kojekakih sapunjara.

 9. konkvi says:

  pogledala sve četiri.
  prva je bila ogledni primjerak nastavka. jednostavno, fali nešto, živosti. ovako je razvučeno, sporo i dosadno. tri paralelne priče koje se unedogled razvlače, humor prosječan, mlaka limunada, tu i tamo neki detalj nasmije i to je sve. nije da se ne osjeti duh vremena, ali to nije dovoljno, posebno onima koji su ga intenzivno proživjeli.

  ako ide u rang sapunica, onda ljubitelji iamju nešto novo, i domaće. ostali će se zahvaliti, i razočarano, jer ja jesam,odustati. ipak sam od toliko priče, najava i slinog očekivala nešto puno bolje.
  bitange i princeze su bile otkačene, zabavne i drugačije. ovo nije.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *