Premijera HBO dokumentarca u režiji Spikea Leeja “Njujorški epicentri 9. 11. —> 2021½” – serijala.com
Trenutno čitaš
Premijera HBO dokumentarca u režiji Spikea Leeja “Njujorški epicentri 9. 11. —> 2021½”

Premijera HBO dokumentarca u režiji Spikea Leeja “Njujorški epicentri 9. 11. —> 2021½”

Novi HBO dokumentarac u četiri dijela “Njujorški epicentri 9. 11. —> 2021½” (NYC Epicenters 9/11 —> 2021½) imat će premijeru 23. kolovoza na HBO GO-u kada stiže prva epizoda, dok će nove dolaziti u ponudu svakog idućeg ponedjeljka. Dokumentarac koji je režirao i producirao priznati Spike Lee, portret je snage i izdržljivosti široke lepeze Njujorčana od 11. rujna do današnje stvarnosti COVID-a, napravljen u spomen na 20. obljetnicu 11. rujna.

Lee je proveo više od 200 intervjua za potrebe dokumentarca koji sadrži svjedočenja stanovnika svih društvenih slojeva, uključujući djelatnike hitne medicinske intervencije, političare i novinare uz Leeja i njegovu obitelj i prijatelje. Najvažniji njujorški filmaš koristi svoj unikatni senzibilitet za izradu višeslojnog mozaika grada koji se bavi nekim od događaja koji su promijenili život u posljednjih dvadeset godina. Počevši s tekućom globalnom pandemijom i hitnošću pokreta Black Lives Matter, Lee prolazi kroz vrijeme do razornih terorističkih napada 11. rujna. Ova provokativna serija epska je kronika života, gubitka i preživljavanja u onome što Lee naziva “najvećim gradom na ovoj Božjoj zemlji” te ukroćuje srce New Yorka, istražujući njegovu otpornost i borbenost te potvrđujući njegovu urođenu sposobnost da se oporavi, obnovi i izdrži.

Među intervjuiranima su Jon Stewart, Rosie Perez, Jeffrey Wright, John Turturro, zatim političari Chuck Schumer, Bill De Blasio, Alexandria Ocasio-Cortez, Ron Kim, Mondaire Jones, Stacey Plaskett, Ritchie Torres i Muriel Bowser, medicinski stručnjaci dr. Anthony Fauci, dr. Ian Lipkin i dr. Fritz Francois, kao i djelatnici Vatrogasne postrojbe New Yorka, Ground Zero strojari, inženjeri, arhitekti te voditelji vijesti i reporteri.

“Njujorški epicentri 9. 11. —> 2021½” režirao je i producirao Spike Lee. Direktori fotografije su Felipe Vara De Rey i Kerwin Devonish. Montažu potpisuje Adam Gough, a glazbu Terence Blanchard. Koproducent je Jason Sokoloff, a arhivska producentica Judy Aley. Izvršni producenti za HBO su Nancy Abraham i Lisa Heller, dok je Sara Rodriguez senior producentica.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861