Žica (The Wire) – HTV u studenom nastavlja emitiranje treće sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
Žica (The Wire) – HTV u studenom nastavlja emitiranje treće sezone

Žica (The Wire) – HTV u studenom nastavlja emitiranje treće sezone

Putem press objave Hrvatske ratio televizije:

ŽICA, III. – serija

(THE WIRE)

utorak, HTV2,  01.11.2011.,  23:00

U trećoj sezoni izvrsne američke serije “Žica” fokus je opet na ulici i Barksdaleovoj organizaciji. Ipak, zanimanje se proširilo i na gradsku političku scenu.

Uništavanje tornjeva koji su služili Barksdaleovoj organizaciji vraća dilere na ulice Baltimorea. Stringer Bell nastavlja reformu organizacije i pokušava dogovoriti suradnju ostalih dilera. Marlo Stanfield odbija ponudu u začetku.

Omar Little i dalje pljačka Barksdaleovu organizaciju kad god je to moguće. Sad radi s Danteom i još dvije žene i predstavlja ozbiljan problem.

Vijećnik Tommy Carcetti priprema se za izbornu utrku za gradonačelnika i pritom se služi svim mogućim smicalicama kako bi unio razdor među protivnikove birače.

Pročitaj još

Howard Bunny Colvin na pragu je mirovine i odluči na kraju karijere unijeti promjene u četvrti za koje je godinama bio zadužen. Svjestan toga da se zločin vratio na gradske ulice uništenjem Barksdaleovih tornjeva, odluči smanjiti zločin radikalnim metodama. Bez znanja stožera određuje područja u kojima dilanje i prostitucija nisu kažnjivo djelo, a ta su područja ipak pod pojačanim nadzorom policije. Time smanjuje postotak zločina u ostalim dijelovima grada i svi hvale njegove rezultate dok se ne sazna istina i nastaje pravi skandal koji doseže sve do gradske vrhuške…

U ovoj sezoni neki prijašnji sporedni likovi preuzimaju glavne uloge (detektiv Leadner Sydnor, Bodie, Omar, Proposition Joe i Howard Bunny Colvin), a pojavljuju se i novi likovi: Tommy Carcetti, ambiciozni gradski vijećnik, gradonačelnik Clarence Royce kojega Carcetti kani skinuti s vlasti, Marlo Stanfield, vođa nove bande koja se pokušava proširiti na tuđa područja, i Dennis Cutty Wise, nedavno izašao iz zatvora i još nesiguran u to kakva će mu biti budućnost.

Glavnoj se glumačkoj ekipi u ovoj sezoni pridružuju još i Aidan Gillen (Tommy Carcetti), GlynnTurman (Clarence Royce), Jamie Hector (Marlo Stanfield), Chad Coleman (Dennis Wise).

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861