The Good Guys 1×03: Broken Door Theory – serijala.com
Trenutno čitaš
The Good Guys 1×03: Broken Door Theory

The Good Guys 1×03: Broken Door Theory

Detektivi Stark i Bailey se susreću s novim slučajem. Od sitnog zločina bez ikakvih žrtava (razbijen automat), trag ih vodi do nečeg puno opasnijeg. Stiže prva žrtva, a samim time detektivski dvojac biva maknut sa slučaja, jer ga preuzima odjel za ubojstva, no neće oni samo tako dići ruke od svega.

U ovoj epizodi se u nešto većoj količini može osjetiti štih Matta Nixa. Čovjek koji je prije ove serije kreirao Burn Notice. I dok se tamo svaki put kad naiđe nova osoba, pojavi njezino ime na ekranu u šaljivom stilu, ovdje sve više do izražaja dolaze natpisi “5 sati ranije”, “oko tjedan dana ranije”, itd. Osim ovih grafičkih detalja, kako se slaže broj epizoda, tako po mnogo čemu ostalom počinju sličiti Burn Notice i The Good Guysi. Osim svakog novog glavnog slučaja, uvijek je neka ljubavna stvar posrijedi, svaki slučaj se uglavnom riješi na očekivan način, a tu je i akcija koja pokušava popraviti stvari.

Očekivali smo od Matta Nixa nešto podjednako dobro ili čak bolje od Burn Noticea, no ispalo je da se ipak opravdano ovo emitira u ljetnom terminu. Kada gledatelje ne zanimaju neke ozbiljne serije, kad im se gleda nešto da prođe vrijeme, a ova kombinacija humora i akcije se čini baš kao stvorena za to. I dalje vlada velika neozbiljnost, pokušaji da se nasmiju gledatelji, no sve je to vrlo blago. Sreća što ima akcije, prilično dobre glazbe i detektiva Dana Starka.

On je uistinu fenomenalan, a kako je počeo, svakom epizodom je sve bolji. U ovoj je, kao i podosta ostalih ljudi, bolovao od nekakve vrste gripe. Okupan u znoju, jedva se kreće, ali ipak radi i ne odustaje. Otići će kući leći, odmoriti se i naspavati tek kad i kriminalci. Dok ih ne uhvati, on se ne predaje, pa ga tako čak ni virus neće zaustaviti. Imao je svojih posebno zanimljivih trenutaka (kao i u dosadašnjim epizodama), doduše, jedino što čovjeka može nasmijati u ovoj seriji su scene s njim.

Priča, slučajevi, sve to djeluje prožvakano, tako da po tom pitanju ne dobivamo ništa novo. No u tako zabavnom stilu, nije loše ubijati vrijeme uz Dana. Za neko drugo doba godine, ova serija sigurno ne bi preživjela dugo, no za ljeto može proći. Što se gledanosti  tiče, ona je prilično slabašna, oko nešto više od 4 milijuna gledatelja po epizodi. Nešto je opala od prve epizode, ali ne previše. Premda je FOX smjestio seriju u jesenski termin, sudeći po ove dosadašnje tri epizode, ili će se morati poboljšati, ili će biti mijenjanja rasporeda.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861