24 8×10: 01:00 a.m. – 02:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×10: 01:00 a.m. – 02:00 a.m.

24 8×10: 01:00 a.m. – 02:00 a.m.

Ovotjedna epizoda je jedna od slabijih ove sezone. Doduše, čim je poznato kako će predsjednici dobiti svoje minute te kako će Tarin i Kayla imati svoje trenutke, jasno je da govorimo o epizodi u kojoj se radnja odvija nešto sporije.

Treba li uopće ponovno naglasiti da smo Jacka premalo vidjeli? To je već postalo uobičajeno ove sezone jer čak ni nakon 10 epizoda ne možemo izdvojiti neku gdje je Jack dobio minutažu koju je dobivao u prethodnim sezonama. Chloe je također potpuno pala u drugi plan, ista stvar je i s Renee tako da 24 sve dalje nalikuje nekoj novoj seriji, masa novih lica, a stara se mogu prebrojati na prste jedne ruke. I u ovoj epizodi će se pojaviti neka nova lica tako u središte dolaze mladi CTU agent Owens i terorist Marcos. Mora se priznati da je scena između njih dvojice pred kraj epizode prilično legendarna. Obojica djeluju amaterski, Owens se prilično uplašio jer mu je ovo prva ozbiljnija misija bez Colea, dok Marcos namjerava dignuti u zrak sebe i sve oko sebe pa ni njemu nije lako jer sve mora obaviti bez greške.

Upravitelj CTU-a, Brian Hastings je iskoristio Jackov savjet te tako dao do znanja Weissu kako je oslobodio Renee optužbi te da ga slobodno može smijeniti. Naravno, osim toga, ništa bitno se nije promijenilo, on je i dalje glavni, obavještavaju ga o stanju na terenu, a on odlučuje što i kako će se dalje. Tako nesretni Farhad ipak umire prije nego što ga je Jack uspio ispitati i sada traži potvrdu od Briana za sprovođenje novog plana. Naime, kako je Farhad ustrijeljen netom prije nego je došla CTU terenska ekipa, negativac koji ga je ranio ne može sa sigurnošću ustvrditi je li Farhad mrtav ili ne. Jack je toga svjestan i na umu mu je zanimljiv plan. Objavit će u vijestima kako je Farhad živ te kako ga prevoze u bolnicu na ispitivanje. Brian je dozvolio da se baci mamac, a potpuno očekivano, teroristi su zagrizli.

Sada tu nastupa Marcos. Kako stvari nikako ne mogu biti jednostavne on ima i majku koju moli da se seli iz New Yorka jer je očito kako će oni napasti, ipak, ne može majka jednostavno bez pitanja poslušati sina i odseliti se nego kako to inače biva, ona ga zatrpava pitanjima i ne seli se usred noći nikamo dok joj on ne objasni stvari pobliže. Međutim, on vremena za objašnjavanje nema, pa je tako ostalo, a on krenuo u bolnicu (zagrizao mamac). Kad je došao tamo uslijedile su one legendarne scene o kojoj smo pisali na početku teksta i onda ponešto preokreta. Taman kad je Marcos došao do mrtvog tijela Farhada i shvatio da je zagrizao mamac, aktivirao je detonar ali nije došlo do nikakve eksplozije jer je Chloe deaktivirala napravu. Taman upada Jack, ali Marcos se baca kroz prozor, bježi, pa se potom zaključava u komoru s kisikom. Jack i ekipa su našli komoru, ali ući unutra ne mogu, pa tako ne mogu ni doći do njega. Trebaju ga živoga jer bi on zasigurno bio zlatni rudnik informacija. Saznat ćemo u sljedećoj epizodi kako će se stvari odviti, no Marcos je već kontaktirao šefa i probat će ručno aktivirati eksploziv na sebi.

S druge strane, u mirnom uredu predsjednica se sastaje s ljudima poznatim iz prijašnjih sezona – Timom Woodsom, admiralom Smithom i Benom Landryem. Ipak, razgovarali su tek o mogućim posljedicama napada na New York. Poginulo bi dosta ljudi, većina od radijacije a područje zahvaćeno radijacijom ne bi bilo nastanjivo sljedećih 40 godina. Dobro, premda brojke i podaci zvuče katastrofalno još u ovoj seriji nije došlo do eksplozije ovako velikih razmjera pa je upitno hoće li ova sezona biti izuzetak. Čisto da epizoda ne prođe bez njih, vidjeli smo i Dannu Walsh te Colea Ortiza. Rješavaju se leševa, a što će biti s njihovom vezom još nije poznato, čini se da će situacija kulminirati u sljedećoj epizodi.

Još treba napomenuti kako je Tarin uspio pobjeći te se našao sa kćerkom predsjednika Hasana – Kaylom. Dok oni vode ljubav u hotelu, zabrinuti otac obavještava majku te ih pokušavaju pronaći. Uglavnom, nakon prethodne dvije epizode koje su bile prilično dobre ova je nešto slabija, dosta vremena zauzimaju nova lica, a radnja se sada prebacila na Marcosa. I ovaj put je bilo mrtvih (Farhad), ali radnja je nešto sporije napredovala te i dalje još uvijek čekamo one prave epizode zbog kojih obožavamo ovu seriju. Nadajmo se da će uskoro doći jer ako je ovo najbolje što mogu onda možda i jeste pametan potez otkazati seriju nakon ove sezone, nedostaje one 24 atmosfere, nedostaje jake priče, akcije, Jacka Bauera i njegovih solo misija, silnih preokreta i iznenađenja. Osma sezona je po najavama uistinu puno obećavala, no nakon ovih 10 epizoda možemo reći da je slabašna. Nije loša, 24 je i s ovom osmom sezonom trenutno i dalje jedna od boljih serija koju vrijedi pratiti, ali daleko je to od onih vrhunskih sezona i epizoda koje nam je serija priuštila u prošlim sezonama.

punapunapunapraznaprazna

3 komentara
  • Samo jedna ispravka – napisali ste da u dosadašnjim sezonama nije bilo eksplozija velikih razmera, zaboravili ste da je u 5. sezoni eksplodirala atomska bomba u Los Anđelesu.

  • Misliš na 6. sezonu? Tada je eksplodirala atomska bomba u području Valencia. Ali nije imala tako velike razmjere kao ovi koji se spominju u tekstu, tako da potrebe za ispravkom nema :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861