24 8×19: 10:00 a.m. – 11:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×19: 10:00 a.m. – 11:00 a.m.

24 8×19: 10:00 a.m. – 11:00 a.m.

Slučajno ili ne, poklopilo se da su u ovoj epizodi ključne odluke morale donijeti predsjednica SAD-a Allison Taylor i privremena šefica New York CTU-a Chloe O’Brian. Opet, slučajno ili ne, obje ženske osobe su donijele krivu odluku, tj. odluku koja njima pogoduje, a niti jedna ne šljivi Jacka Bauera, pa čak ni nakon toliko puno stvari koliko je dosad napravio, čak kad i ptice na grani znaju da je Bauer uvijek u pravu, one mu ne vjeruju.

Chloe je uvijek pomagala Jacku, a očekivano, sada kad je šefica i kad naredbe prima izravno od predsjednice, to više ne radi (odmah trta). Zato sam baš u nekoj od prethodnih recenzija napomenuo da je bilo i dobro što Chloe nije dosada bila glavna u CTU-u. Sad čim jeste, sprema Jacku zasjedu i još je toliko naivna da misli da će on nasjesti. S druge strane, nimalo bolju stvar ne radi predsjednica Taylor. Ima za birati želi li nastaviti s potpisivanjem mirovnog sporazuma, ali time joj je ugrožen mandat zbog umiješanosti rusa, ili će odustati od sporazuma te sačuvati administraciju. Naravno, isprva odabire ono što je bolje za nju, a kad je Charles Logan iznio ono što je imao za reći, ona mijenja odluku, pa ipak ide na potpisivanje sporazuma. U toj situaciji, i ja bih se ponio poput Ethana, dao ostavku i da više nemam posla s njom kad je takva.

Premda je ovo samo serija, i premda se ne treba puno uzbuđavati, došlo mi je da nekog našamaram, ako je moguće i Chloe i predsjednicu. Čitavu sezonu se ponašaju kako treba, sad kad je njima malo zagustilo, sad kad je stanje prilično kritično, odmah rade glupave poteze. Nepravdu pokušava ispraviti Jack Bauer, sam, koliko to može, i eto zašto ga jednostavno obožavam. Kad su svi u krivu, on je u pravu, ali ne samo to, on ne kilavi, ima svoj pravac, sve to radi muški, na svoj način, što je efikasnije i učinkovitije moguće. Pa tko onda ne bi volio Jacka?

Epizoda koja stvarno tako zna dignuti tlak, kad vidite kakve stvari rade žene. Žene! Nijedna da se osloni na Jacka. A da zlo bude gore, ženske  glavne, ova kao predsjednica, ova kao šefica u CTU-u, kako god okreneš, ne može to na bolje dok ne dođe muška ruka. Inače, sva zbrka je nastala zbog još jedne žene. Ah, baš mi se nekad čini da je ova serija uvijek imala premalo ženskih uloga, a vidi sada, gdje god su problemi – žene! Nego, stvar se vrti oko Dane Walsh. Ona ima dokaz da su rusi umiješani u sve ilegalne radnje dosad u sezoni. Što znači, u slučaju da Dana iznese dokaze, te da isti izađu u javnost, mandat predsjednice Taylor bi bio ugrožen, mogla bi biti smijenjena i tužena, jer je ona to sve znala i zataškivala. Sjetimo se da je sličan slučaj imao Palmer u prvoj sezoni, isto je u pitanju bilo zataškivanje, pa se ponio totalno suprotno, pametno i mudro. A ne kao ona.

Pa se predsjednica isprva mislila povući iz mirovnog sporazuma, međutim, Logan je ponudio još jednu opciju. On će poslati privatnu tvrtku da Danu premjesti iz CTU-a na neku drugu lokaciju, gdje će ona iznijeti dokaze (milom ili silom), i tako su dokazi na sigurnom, a mirovni sporazum se može potpisati. Naravno, to nije legalno i predsjednica može nadrljati zbog toga, no ipak radi to, a po završetku epizode, Dana je već na ispitivanju ne bi li dala dokaze. Pitanje je koliko može izdržati dok ne dođe Jack Bauer.

On pod svaku cijenu želi doći do Dane, da mu ona da dokaze kao što je bilo planirano, te da po tko zna koji put, on spasi stvari. Ovaj put mu je to znatno teže, jer, kao što rekoh, on je sad sam protiv svih. Cijeli New York ga traži. Obratio se starom prijatelju kojeg prvi puta vidimo u seriji, Jimu Rickeru (Michael Madsen). Eto prilike da vidimo još jednog poznatog glumca prije nego serija završi. Bilo bi super da je mogao zvati Tonya, no znamo kako se protekle sezone završila situacija s njim.

Pročitaj još

I tako, Chloe pripremila zasjedu za Jacka, on zna da ga ona mulja, riješio nabrzaka ljude koji su ga trebali uhvatiti, koje je predvodio Cole. Jack nakon malo razgovora uvjerava Colea da je na pogrešnoj strani, te da bi mu trebao pomoći, predaje mu rezervni pištolj, i sad Jack više nije sam. Sljedeća lokacija je mjesto gdje drže Danu, bit će napeto. Čini mi se kako bi predsjednica mogla izgubiti mandat, protiv čega, ja osobno, ne bih imao ništa protiv. Inače mi, još od početka sedme sezone, predsjednica Taylor nije bila ništa posebno, niti mi je smetala, niti sam je favorizirao. Ali nakon ovoga u ovoj i prethodnoj epizodi, definitivno mi se ne dopada, pokazala je da je ista kao svi, Palmer i Logan će i dalje ostati legende i nenadmašni predsjednici.

Dobra epizoda, može to još bolje, no i ovako je 24 trenutno najbolja serija od ovih koje pratim i recenziram. Uvijek zadovoljstvo gledati, a ponekad tako čovjek ostane iznerviran, kad seriju uzme previše k srcu, pogotovo kad je svaku krivu odluku donešenu u ovoj epizodi donijela ženska osoba. Imamo vjere u Jacka, nadamo se da će čim prije popraviti stvari. Nestrpljivo se iščekuju sljedeće epizode.

punapunapunapunaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861