24 8×17: 08:00 a.m. – 09:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×17: 08:00 a.m. – 09:00 a.m.

24 8×17: 08:00 a.m. – 09:00 a.m.

Do smrti Omara Hassana (predsjednika Kamistana) je bilo sigurno da će mirovni sporazum propasti ukoliko on umre, zato su ga teroristi i htjeli smaknuti. A sada kada je umro, mirovni sporazum ipak nije propao. Stvari bi mogla srediti njegova (pomalo iritantna) žena Dalija. Nadasve zanimljivo, no Rusi je ne podržavaju, a to je dovljno da mirovni sporazum ipak propadne. Međutim, opet nade ima, jer postoji jedna osoba koja Rusima može promijeniti mišljenje.

Riječ je o liku kojega smo gledali u petoj i šestoj sezoni – legendarnom predsjedniku Charlesu Loganu. Nema sumnje, da nije bilo njega i njegove savršeno odigrane uloge, peta sezona sigurno ne bi bila onako izvrsna. Charles Logan je poznat po tome što je jedini predsjednik koji je zapravo bio negativac, još se sjećam onog šoka i epizode kada smo to saznali. Zanimljivo, slučajno ili ne, ali baš u ovoj epizodi se ponovno dogodio jedan strašan šok, najveće iznenađenje ove godine, još se od pete sezone i tog iznenađenja s Charlesom nisam ostao ovako šokirao. No o tome nešto kasnije, šećer se ostavlja za kraj.

U biti je čitava epizoda bila dosadnjikava (sve do posljednjih 10 minuta), samo priča, razgovori. Nešto značajniji pomak se dogodio u CTU-u. Brian Hastings više nije glavni, od ove epizode CTU New York vodi Chloe O’Brian. Neki će reći “bilo je vrijeme”, “napokon”, “trebala je još i prije biti glavna”, “potpuno zasluženo”, no ipak je zanimljivije kada nisi glavni, nego mudruješ glavnima, i na kraju još ispadneš u pravu. No, pošto se opraštamo sa serijom, red je da i to vidimo. Kao što sam i pretpostavljao, Novakovich je negativac, poslao je čovjeka da eliminira Samira Mehrana. Kad je to obavio, susreo je Renee, pretpostavio da ga je možda prepoznala, pa je pratio cijelim putem do Jackovog stana.

Što se predsjednice Taylor tiče, osim što je upoznata s činjenicom da Dalija može zamijeniti pokojnog supruga u postizanju mirovnog sporazuma, sastala se i s Charlesom Loganom. Kao što stoji na početku teksta, jedino Rusi ne preferiraju Daliju, no ukoliko predsjednica Taylor želi ostvariti mirovni sporazum mora nešto napraviti povodom Rusa, tu nastupa Logan koji zna kako promijeniti mišljenje Rusima, kako ih nagovoriti da pristanu te da se mirovni sporazum napokon postigne. Ipak, Charles ima neke svoje, zasada nepoznate metode s kojima bi riješio stvar s Rusima, ne želi odati predsjednici Taylor što će napraviti, ali kaže da neće doći do kršenja zakona. Čisto sumnjam.

I onda je došlo posljednjih 10 minuta epizode. Jack i Renee se poljubili, prešli odmah na akciju, a sve to preko puta u drugom stanu pratio negativac poslan od Novakovicha, da ih ubije. I tako on uspijeva raniti Renee, Jack uspijeva doći do nje, uzeti je, panično istrčava van, ulazi u taksi, punom brzinom idu prema bolnici, kad su došli Renee ide hitno na operaciju, i onda šokantno iznenađenje godine – Renee Walker ipak umrla. U dvije uzastopne epizode smo ostali bez dvije glavne uloge, s tim što je ovo s Renee daleko šokantnije. Potpuno neočekivano, nevjerojatno, i svakako tužno za Jacka.

Da stvar bude zanimljivija, FOX najavljuje kako to još nije ništa, te da najbolje čuvaju za kraj. Uistinu, sezona je postala drastično bolja, svakom epizodom nas podsjeća zašto volimo ovu seriju, a još šest epizoda i sve će biti gotovo – do filma. Inače, scenaristi su već na početku sezone rekli Kieferu (Jack Bauer) i Annie (Renee Walker) da će Renee završiti mrtva, a Annie je objavila na twitteru kako su taj dio epizode snimali početkom 12. mjeseca prošle godine. Pomalo nezahvalna epizoda, 30 minuta tako-tako, a onda se u 10 minuta dogodi najveća stvar sezone. Čekamo sljedeću epizodu i daljni razvoj događaja.

punapunapunapunaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861