24 8×16: 07:00 a.m. – 08:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×16: 07:00 a.m. – 08:00 a.m.

24 8×16: 07:00 a.m. – 08:00 a.m.

Druga od dvije epizode sinoć emitirane na FOX-u donosi podjednako uzbuđenja i napetosti, a kraj epizode možda i najveći događaj u sezoni dosad. Nakon ovoga, što se tiče ove posljednje sezone, završili smo s mirovnim sporazumom, zaključili još jedno poglavlje, tako da nas od sljedeće epizode vjerojatno čeka nešto novo, novi zaplet koji će držati do kraja serije.

Ne pamtim kada su teroristi zadnji put uspjeli u svojoj namjeri, ali vremena se mijenjaju, teroristi postaju moćniji, Jack Bauer stariji, i tako dođošmo do prve misije koju je Jack Bauer vodio, a nije bila uspješna, barem u ovoj sezoni, tko će se sjetiti da li je bilo toga u prethodnih sedam. Da, dogodio se najznačajniji događaj ove sezone, događaj koji je zaključio priču koju pratimo od prve epizode. Teroristima je trebalo 16 epizoda da ubiju Hassana. Moram priznati, to i nije tako loše, pogotovo kada vas Jack Bauer proganja, no pitanje je što nas čeka u preostalih osam epizode serije?

Vratit ću se dotičnom pitanju nešto kasnije, najprije treba spomenuti događaje koji su obilježili ovu epizodu. Dana Walsh je razotkrivena, Cole Ortiz, njezin zaručnik, je to vrlo teško primio, ali život ide dalje. Boravila je u CTU-ovoj sobi za ispitivanje čekajući Jacka Bauera, jedino s njim hoće pričati. Ubrzo je on došao, i njezini zahtjevi izlaze na sunce. Ona će im reći gdje se nalazi predsjednik Hassan, a ako ga oni uspiju spasiti, Dana zauzvrat dobiva potpuni imunitet. Predsjednica je to potpisala, Cole, Jack i Renee kreću u zgradu gdje teroristi drže Hassana, vrijeme je za konačni obračun.

Samir Mehran, glavni negativac ove sezone se napokon dokopao Hassana, pripremio live stream, i sve što želi je da Hassan javno prizna sve svoje laži, pa će ga potom na miru ubiti tradicionalnim načinom – odrubljivanjem glave. Cijeli taj dio epizode je bio vrlo, vrlo napet. Da li će Renee i Jack stići na vrijeme, hoće li uhvatiti Samira, hoće li se Hassan izvući živ, što će biti? Dogodilo se ono što je vjerojatno malo tko očekivao. Samir je odrubio glavu Hassanu, Jack i Renee su zakasnili, predsjednica Taylor, CTU, i obitelj sada pokojnog predsjednika Hassana saznaju za tu tragičnu vijest. Bio je to toliko velik i značajan događaj da je sat koji je odbrojio završetak epizode i ujedno 8:00 h bio “tih”. “Tihi” sat je u čitavoj seriji bio tek nekoliko puta (u sedmoj sezoni kada je umro Bill Buchanan), a označava da smo se oprostili sa uistinu značajnim likom što već znamo, odnosno, da je jedna od glavnih uloga ove sezone završila mrtva.

Budući da je Hassan mrtav, mirovni sporazum je propao, teroristi su napravili što su htjeli, tako da – što dalje? Priča je završila neuspjehom, pozitivci gotovo ništa nisu uspjeli, dobro, gotovo ništa, jer ipak nuklearna bomba nije eksplodirala, premda to opet mogu zahvaliti izdajicama. Vrlo deprimirajuće okončanje priče, posljednje minute epizode su bile uistinu žalosne, tužne, uz izvrsnu glumu, osjećate se kao da je umro netko vama blizak. R.I.P. Omar Hassan.

Pročitaj još

Ipak, ostaje još osam epizoda do kraja, negdje se mora dogoditi nekakav zaplet a već se da naslutiti gdje. Predsjednici Taylor je u posjetu došao Ruski ministar vanjskih poslova Mikhail Novakovich. Kojim povodom, još se ne zna, no ako bacite pogled na najavu za sljedeću epizodu, savršeno je jasno zbog čega je došao – vraća se jedan stari lik. Nećemo vam odati koji, pričekat ćemo sljedeći tjedan i sljedeću epizodu da se pojavi, a do tada valja čekati da vidimo što su nam producenti pripremili za posljednjih osam epizoda serije.

punapunapunapunapola

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861