24 8×15: 06:00 a.m. – 07:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×15: 06:00 a.m. – 07:00 a.m.

24 8×15: 06:00 a.m. – 07:00 a.m.

Bila je ovo najnapetija epizoda dosad u sezoni. Gleda li vam se nešto napeto, 24 je jedna od rijetkih serija koje će to i ponuditi. Epizoda se gledala bez daha, nestrpljivo očekivao svaki sljedeći potez, i definitivno je ovo ponajbolja serija koju čovjek trenutno može pratiti. Do pola sezone slabo, ali od pola sezone svaka epizoda izvrsna.

Jedino razočarenje u ovoj epizodi je bilo to što bomba ipak nije eksplodirala. Očekivao sam da ćemo za kraj, u posljednjoj sezoni vidjeti poštenu i spektakularnu eksploziju u središtu New Yorka, ali ipak ništa. No zato je cijela epizoda, od trenutka kada je predsjednica Taylor saznala da ju je general Brucker izdao, bila izuzetno napeta. Na sve strane zanimljivo, tijesno s vremenom, situacija izmiče kontroli, sve je na granici. Ukoliko niste gledali najavu za ovu epizodu, onda je trebalo iznenaditi Hassanovo predavanje teroristima. Čovjek je shvatio da će umrijeti masa ljudi ukoliko se on ne preda teroristima, pa je stvari preuzeo u svoje ruke. Jedan udarac u leđa Jacka Bauera, i koju minutu kasnije, Hassan se vozi u terencu kojeg upravlja terorist, i to ni više, ni manje, nego onaj koji ga je izdao – Tarin Forush.

CTU je nabrzaka smislio plan, Jack Bauer ukrao prilično zgodan auto i počinje potjera. Sada uskače Dana Walsh iz CTU-a, koja radi s teroristima, kako smo to saznali prije nekoliko epizoda, pa je pomogla Tarinu. Tako je on Hassana premjestio u drugi auto dok nitko nije gledao, a Jack i dalje ganjao terenac. Kada se Tarin žrtvovao (sletio s terencem na zemlju), Jack pregledavajući auto ustanovi da nema Hassana. Ustanovio je on još i da netko iz CTU-a radi s teroristima, a kako se dočepao Tarinovog mobitela, u sljedećoj epizodi će se vjerojatno otkriti da je Dana izdacija, još jedna u nizu ove sezone.

Pao je i prvi šamar predsjednice Taylor ove sezone. Sretni dobitnik je Rob Weiss, razlog je pomaganje generalu Bruckeru pri izdaji. Posebno su napeti, možda i najzanimljiviji trenuci u ovoj epizodi, bile scene s Danom Walshom. I nije bila pretjerano zanimljiva ove sezone, sve dok ne saznašmo da je izdajica. Od tada ju je daleko zanimljivije gledati, pratiti svaki njezin potez, a ove epizode je sve bilo za dlaku. Nikako da nađe vremena i prostora da nazove teroriste, a kad se uspjela iskrasti u sobu upada Arlo. On je sam po sebi komičan, a u ovakvoj situaciji je bilo još komičnije. Kad ga vidi, čovjek ne zna što da misli o njemu. Hoće li on sad opet početi sa svojim šarmirajućim forama, ili je shvatio da je Dana izdajica, ili možda nešto treće? Takav lik stvarno donosi osvježenje.

Bio je Arlo pomalo sumnjičav, Dana ga retorički pitala hoće li provjeriti što  radi, a on, odgovorio pozitivno. I dok je on provjeravao, Dana ponovno kreće u akciju, ponovno uzela nešto s čime bi mogla ugušiti žrtvu, ovaj put kabel, i taman da i njega usmrti, kad on dobiva poziv da se mora vratiti na radno mjesto. I ništa, ona brzo skriva kabel, Arlo odlazi, Dana obavila ono što je trebala. Bilo je vrlo gusto, svakako scena i trenutak za pamćenje.

Pročitaj još

I više-manje, to bi bilo to, u sljedećoj epizodi ćemo saznati što će biti s Hassanom, a ukoliko ste je već pogledali, onda znate. Jer 16. epizoda se također emitirala sinoć na FOX-u, a njezinu recenziju očekujte do kraja dana, ili najkasnije sutra. U svakom slučaju, u posljednjim epizodama serije, 24 nudi izvrsne epizode, sezona se dosta poboljšala, a nestrpljivo iščekujemo sljedeće epizode.

punapunapunapunaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861