24 8×14: 05:00 a.m. – 06:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×14: 05:00 a.m. – 06:00 a.m.

24 8×14: 05:00 a.m. – 06:00 a.m.

Evo epizode u kojoj smo imali prilike vidjeti kako se Ameri međusobno napucavaju. Nije to nova fora, sjećam se iz šeste sezone sukoba unutar administracije još dok je Wayne Palmer bio predsjednik, no svejedno, ponovno je zanimljivo gledati neslaganja među čelnim ljudima u administraciji, ovaj put predsjednice Taylor. U biti je bila slična stvar i u prošloj sezoni s Oliviom, no to je opet priča za sebe.

Sve je počelo tako što je Samir pozvao predsjednicu, rekao joj kako ima sat vremena da im preda predsjednika Hassana, ili će se aktivirati prljava bomba koja će imati razorne posljedice, oko 100-150 tisuća ljudi će umrijeti, a područje zahvaćeno radijacijom neće biti naseljivo kojih stotinjak godina. Ukratko, tko god živi u Manhattanu, više nije siguran. U CTU-u stanje otprilike isto, nema nekih promjena, a Dana Walsh sve više pomaže teroristima tako da bi uskoro mogla biti otkrivena.

Jack poslan da transportira Hassana zajedno s obitelji na sigurnu lokaciju, s njim je Renee i još nekoliko agenata i dolazimo do sukoba. Da bi bilo jasno zbog čega je došlo do tog sukoba pred kraj epizode, vraćamo se na početak. Predsjednica Taylor je zajedno s još puno čelnih osoba slušala zahtjeve terorista, logično, neki su za to da se Hassan preda, neki nisu za to, a što je najvažnije, ni predsjednica nije za to, tako da od toga nema ništa. Međutim, general Brucker se stvarno ne može pomiriti s činjenicom da Hassan neće biti predan te se tako riskira mnoštvo života u New Yorku, pa on uvjerava Weissa da oni ipak nekako Hassana predaju teroristima.

Pa, plan im i nije bio tako loš. General Brucker će poslati svoje ljude zamaskirane da napadnu Hassana prilikom transporta, i ispast će kao da su ga teroristi oteli, bomba neće eksplodirati, teroristi dobili Hassana, svi sretni i zadovoljni. Vjerojatno bi to bilo tako da u sobu nije upao Ethan Kanin, naslutio da nešto nevalja, pozvao Jacka, ali mu ipak nije uspio ništa reći. Jack, naravno, otkazuje premještaj i tada slijedi napad. Bila je to solidna količina akcije, Jack Bauer opet glavni, ovaj put s dimnim bombama, i tako su ostavili jednog živog, on im je sve ispričao, i to je to. Riješena stvar.

I kao šećer na kraju, Tarin u posljednjim trenucima epizode aktivira prljavu bombu. Odbrojavanje je počelo, za 15 minuta će eksplodirati, tako da će prve minute u sljedećoj epizodi biti zasigurno zanimljive, a ne kao u ovoj gdje je većina epizoda  tako-tako, a tek se pred kraj događa ono najbolje. A kako je sada poznato da je trenutna sezona posljednja, FOX je to već naglasio u najavi za sljedeću epizodu, preporučujemo da je svakako pogledate:

Pročitaj još

punapunapunapunaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861