24 8×13: 04:00 a.m. – 05:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×13: 04:00 a.m. – 05:00 a.m.

24 8×13: 04:00 a.m. – 05:00 a.m.

Čini se kako najbolje epizode tek dolaze, nakon izvrsne prošlotjedne epizode, ovotjedna je podjednako fantastična. Ponovno jedan veliki preoket koji mijenja sve, akcije u većoj količini, a i Renee is back!

Ako i sljedeće epizode budu ovako fantastične kao što su bile ova i prethodna više ovu sezonu nećemo morati okarakterizirati kao prosječnu nego kao jednu od boljih. S ovom epizodom je definitivno potvrđeno zašto volimo ovu seriju, preokreta kad se najmanje nadate, a baš kad se činilo da ih neće biti neko vrijeme ponovno šok! Posebno je zanimljivo što ispadne da je negativac onaj za kojega se nikad ne bi nadali da je veza s teroristima. Kronološki ove sezone gledano, Farhad Hassan, brat predsjednika Hassana je bio prvo iznenađenje kada se saznalo da je negativac, nakon toga Tarin Forush, još veće iznenađenje, a u ovoj epizodi smo vidjeli najveće iznenađenje – Danu Walsh.

Dana Walsh, ugledna zaposlenica CTU-a, pametna, sposobna, u vrlo čvrstoj vezi s Coleom Ortizom, ima mračnu prošlost, no Bože moj, nitko nije savršen, i kad tamo, ona je negativka. Stvarno čovjek ostane iznenađen kad vidi s kim je sve Samir, glavni negativac ove sezone, pričao preko mobitela. Ne treba posebno naglašavati da će sad biti još zanimljivije gledati sljedeće epizode, jer s ovim saznanjem stvari se drastično mijenjaju. Sad je još više dovedena u pitanje njezina veza s Coleom, a ako još neko vrijeme ostane neotkrivena mogla bi teroristima biti od ogromne pomoći. Osoba zbog koje bi ona mogla biti otkrivena  je Bill Prady, upoznali smo ga prije nekoliko epizoda, a kako je, nažalost po njega, shvatio da je ona pomogla Kevinu da provali u skladište CTU-a, htio je razgovarati s direktorom CTU-a Brianom Hastingsom. Dana je to saznala, bila brža, te ga ubila. Sakrila je ona njegovo tijelo vrlo lukavo, no kad u sljedećoj epizodi Hasting dođe razgovarati s Pradyem a njega nema, stvari će postati sumnjičave. U svakom slučaju, bit će jako zanimljivo.

CTU je onesposobljen tako da su pod hitno potrebni analitičari koji će stvari vratiti u red. Oni su i došli, a glavni kod njih je gospodin Haynam. Sve je to počelo prilično solidno, Haynam malo iskritizirao Hastingsa što nije mogao zaustaviti eksploziju EMP bombe, ovaj ga uputio na potrebno mjesto. A da sve to bude nešto zanimljivije umiješala se legendarna Chloe O’Brian. Nismo je dosad oslovljavali sa “legendarna”, ali nakon viđenoga u ovoj epizodi, definitivno moramo. Ona jedina zna kako je moguće CTU osposobiti daleko brže nego što bi to napravio Haynam, međutim, njezina metoda je i daleko opasnija. Stoga ju je on otpilio, isto to napravila Dana, u neku ruku isto to napravio i Arlo, i onda se ona obratila posljednoj osobi kojoj je mogla – Renee Walker. Što drugo očekivati od Renee koju gledamo ove sezone nego da joj kaže da bude nešto agresivnija. Chloe poslušala savjet, i pazite sad ovo, pištoljem prijetila Haynamu. Ovaj se prepao, izašao iz sobe s serverima a Chloe se bacila na posao.

Svakako jedan od zanimljivijih trenutaka ove sezone, Chloe dobije poštenu minutažu i odmah rastura, ipak ona ima daleko najviše iskustva i zna što radi. Sasvim očekivano, iako opasna, njezina metoda je upalila a Haynem je zasigurno htio da ga zemlja proguta od srama. Renee se tako vratila nakon dvije epizode odsustva, ni više ni manje nego da spasi Jacka Bauera. Inače, Jack, Cole, King i Owens su bili na terenu čitavu epizodu. Doprli su do terorista, ali usred žestoke akcije dvojica od njih su završila mrtva, sasvim je jasno koja su to dvojica (King i Owens). Jack malo riskirao život, i baš kada se činilo da je mrtav, on je živ, no to nakon osam sezona uistinu nije nikakvo iznenađenje pa stvarno nije jasno zašto opet ubacuju takve situacije. Cole govori Jacku kako se upušta u samoubilačku misiju, ali ipak, halo, ovo je 24, nije valjda da je netko povjerovao da bi Jack mogao umrijeti baš u ovoj epizodi?

Nakon Chloeinog poziva Renee je otišla na teren, došla do Jacka i Colea, poubijala nekoliko terorista, okončala akciju, ali teroristi su već bili u čamcu sa nuklearnim šipkama pa su im tako po tko zna koji put ove sezone ponovno zamalo utekli. Dakle, još jedna fantastična epizoda, čak je i akcije bilo u dostatnoj količini, što je postalo rijetkost ove sezone, a sa saznanjem da Dana Walsh radi za teroriste uistinu je teško predvidjeti kako će se situacija dalje razvijati. Šteta samo što sezona nije bila ovako dobra od samoga početka nego tek od pola.

punapunapunapunapola

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861