24 8×12: 03:00 a.m. – 04:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×12: 03:00 a.m. – 04:00 a.m.

24 8×12: 03:00 a.m. – 04:00 a.m.

Točno na sredini tekuće osme sezone stigla je epizoda koju smo čekali! Uvjerljivo najbolja dosada, iznenađenja više nego ikad, ne stignete se oporaviti od šoka koji je priuštio prvi preokret a već dolazi sljedeći. Zbog ovoga se gleda 24, zbog ovoga je serija jedna od najboljih koju trenutno možete pratiti! Toliko puno zbivanja, toliko puno promjena, stanje napetije nego ikad, a novonastala situacija u CTU-u mijenja apsolutno sve! Nestrpljivo se iščekuje sljedeća epizoda.

Bilo je i vrijeme da 24 dokaže zašto je jedna od najboljih serija, ova epizoda ne samo da je najbolja u ovoj sezoni dosada nego je jedna od boljih općenito u cijelom serijalu. Po prvi puta u osam sezona eksplodirala je EMP bomba! I to na samom ulazu u CTU! Za one nešto manje upućenije, spomenut ćemo kako kratica EMP dolazi od elektormagnetnog pulsa. Bomba je to koja u određenom krugu oko sebe onesposobljava svu elektroniku. Sama bomba kao bomba neće napraviti pretjerane štete, no elektromagnetni puls koji odašilje uništava svu elektorniku. Za CTU je ova bomba gora od nuklearne. Kako CTU koristi modernu tehnologiju i kako im je elektornika sve, najgore što se moglo dogoditi je upravo EMP bomba. Scenarij kojemu se malo tko nadao, da ne kažemo, gotovo nitko.

Ipak, događaj je to sa samog kraja epizode, a valja krenuti od početka i spomenuti što se događalo ranije tijekom epizode. Tarin je oteo Kaylu, kćerku predsjednika Hassana, doveo na predviđeno mjesto, i ucjene su počele. U zamjenu za život kćerke, teroristi traže Datoteku 33 od predsjednika Hassana. Jack Bauer, Cole Ortiz, šef CTU-a Brian Hastings, svi su oni čuli zahtjeve terorista ali nitko osim predsjednika Hassana ne zna što to krije tajanstvena Datoteka 33. Pod ogromnim pritiskom i u stanju velike napetosti Hassan otkriva da Datoteka 33 sadrži sve mane, propuste, rupe i nedostatke u obrani od nuklearnog napada. Šok! Tko bi rekao da predsjednik Hassan, čovjek koji je došao u New York potpisati mirovni sporazum s SAD-om, krije ovakve stvari na prijenosnom računalu.

Onda na scenu stupa plan terorista koji je zeznuo sve pozitivce u seriji. Prije par epizoda smo imali prilike vidjeti Jackov plan s Farhadom, no ovaj je debelo premašio to. Ovo je bio preokret kakav samo u ovoj seriji možete vidjeti, potpuno iznenađenje koje je šokiralo sve gledatelje. Činilo se kako će Tarin osloboditi Kaylu, pomogao joj je da pobjegne, čak se i žrtvovao i ona autom ide u CTU. Čini se sve ok, on mrtav, ona živa ide u CTU, teroristi izgubili prednost. Međutim, to je bila velika podvala, savršeno isplaniran plan. Sve je išlo kao po loju. U automobilu u kojemu je Kayla krenula prema CTU-u nalazila se EMP bomba, nitko to nije znao dok nije bilo prekasno. Chloe otkriva kako je Tarin živ, Jack Bauer zbrojio 2+2, i dok su svi sve pohvatali bomba je eksplodirala i CTU ostao onesposobljen. Sada će biti zanimljivo vidjeti sljedeći potez terorista.

Pročitaj još

Ovo je već druga epizoda kako nismo vidjeli Renee Walker ali niti predsjednicu Taylor i njezine članove administracije. Razumljivo, mjesta nema za njih kada opet u priču uskaču problemi Dane Walsh. Iako su Kevin i njegov kolega mrtvi, pojavio se Bill Prady koji zna za pljačku u skladištu CTU-a, zapravo, koji gotovo sve zna, samo mu trebaju snimci sa nadzornih kamera koje traži od Dane da sve potvrdi. Hoće li ih dobiti ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju, fantastična epizoda sa puno preokreta, napetosti ali i nečim inovativnim – eksplozijom EMP bombe. Svega smo se dosada u 24 nagledali, čovjek pomisli kako više nemaju što novoga za pokazati a onda na scenu nastupa EMP. S nestrpljenjem se iščekuju sljedeće epizode.

punapunapunapunapola

2 komentara
  • Je, ali se nije ne sjećam u kojoj…
    Meni je sve to s bombom bilo kretenski… Znači, svatko se mrtvo-ladno može dovest pred CTU i raznijet ih sve? :/ Bzvz.
    Sjećam se 5. ili 6. sezone kad su pustili onaj plin u CTU pa su se svi pozatvaraili u onu jednu prostoriju, a samo je jadan debeli Edgar ostao, a Chloe ga je gledala kako umire. E TADA mi je serija bila zakon. Ovo je srednja žalost…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861