24 8×11: 02:00 a.m. – 03:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×11: 02:00 a.m. – 03:00 a.m.

24 8×11: 02:00 a.m. – 03:00 a.m.

Ukoliko namjeravate jednog dana izvesti ozbiljniji teroristički napad ili, ne daj Bože, raznijeti sebe ukoliko situacija bude zahtijevala to, najbolje je da još jednom razmislite koliko vam je obitelj važna. Posebice majka. Pitajte Marcosa Al-Zacara.

Gadno je to kada se obitelj, posebno majka umiješa u terorističke planove, najbolje bi vam posvjedočio Marcos Al-Zacar. Zapravo, zasigurno bi posvjedočio, samo da nije mrtav. Majka ga nije došla glave, ali vrlo vjerojatno će doći glave njegove kolege teroriste kojima je otkrivena još jedna veza iznutra. I tako je Marcos u ovoj epizodi završio mrtav, ipak ga je raznio eksploziv koji je junački nosio na sebi, samo što stvari nisu tekle tako jednostavno. Zaključavši se u komoru, osigurao si je nesmetano prespajanje žica ali to nije spriječilo Bauera da istraži njegovu obitelj, sazna gdje mu je majka te mu je dovede pred oči.

Nije to baš jednostavna situacija. Zaključali ste se u komoru, za par minuta se namjeravate ubiti, a majka vas s druge strane pokušava odgovoriti od svega toga. U pitanje se dovodi koliko ste izdržljivi, hoćete li dozvoliti da vas majka odgovori ili je ipak misija ispred svega i nema tog čovjeka koji će vas odgovoriti od vaše namjere. Marcos je dosta odlučan lik, ozbiljno je prihvatio svoj zadatak, majka ga nije uspjela odgovoriti od namjere, ali ni Jack Bauer. I baš kada se pomislilo da je to to, Jack Bauer napada ponovno, i to kako – prijeti Marcosu kako će mu ubiti majku ukoliko on sam sebe ubije. Sada dolazimo do druge razine odlučnosti. U slučaju da se ne date smesti ni ako vas majka odgovara, idemo na novu razinu, biste li i dalje nastavili po planu ukoliko se dovodi u pitanje život vaše majke?

Tu je Marcos pokleknuo, izašao iz komore, predao se. Ali, da ovaj puta bude “ali” pobrinuli su se kolege teroristi. Marcos je pripremio eksploziv za aktiviranje prije nego se predao, tako da je još samo ostalo da ga netko aktivira, kako je Marcos ipak posustao kada je vidio da se Jack Bauer ne zeza oko života njegove majke, Marcos neće aktivirati eksploziv, no isti se može aktivirati daljinski čega su svjesni kolege teroristi pa se eksploziv ipak aktivira. Preostaje 60 sekundi do eksplozije, ni svemoćni Jack ga nije uspio deaktivirati i eto nam jedine akcijske scene u ovoj epizodi – Marcos raznesen u djeliće, čista i uredna komora kisika postaje krvava.

Događaj je to i scene su to koje su obilježile ovu epizodu. Nije se ništa značajno događalo, ovaj slučaj je stavljen u središte sve do samog kraja epizode. Marcos je prije smrti izgovorio ime čovjeka za kojega smo još do prije par sati vjerovali da je potpuno nevin. Riječ je o Tarinu Forushu. Šokantno iznenađenje! 24 pokazuje kako i dalje može iznenaditi, serija još jednom potvrđuje da je jedna od najboljih koja se trenutno emitira. Svaka čast, totalno iznenađenje, pohvale scenaristima. Uistinu se činilo kako je predsjednik Hassan uhitio odabrane iz svoje delegacije jer je bio zaslijepljen izdajom brata, međutim, čovjek je stvarno bio u pravu, totalni preokret, to je ono zbog čega volimo ovu seriju, a epizoda koja izlazi sljedećeg tjedna se čini kao velika prekretnica, čeka nas još jedan preokret nakon kojega ništa neće biti isto, čini se kako će sezona postati drastično bolja. Na to smo i mogli biti pripravni, budući da je tako bilo i prošle sezone, baš na ovim srednjim epizodama izvršen je napad na Bijelu kuću, što će se konkretno u ovoj sezoni dogoditi saznat ćemo za tjedan dana.

U svakom slučaju, ova epizoda se ukratko može opisati kao zatišje pred buru, nije bila pretjerano zanimljiva sve do zadnjih 10-15 minuta, tada je stanje postalo osjetno napetije, ono najbolje tek dolazi. Stanje oko Dane i njezine prošlosti je kulminiralo, kao što smo najavljivali prošlog tjedna, pojavio se novi čovjek, Bill Prady, on je nadgledao Kevina. To jest, trebao je paziti na njega jer je bio na uvjetnoj, sada više ne zna gdje je on pa zove Danu Walsh, ona se svojim lažima nije uspjela izvući a zakazan je susret kojega ćemo vjerojatno vidjeti za tjedan dana. Cole je prilično smiren, zasada je i dalje nepoznato što će biti s njihovom vezom.

FOX sljedeću epizodu najavljuje kao epizodu koju ne smijemo propustiti, ako volite gledati najave onda vam toplo preporučujemo da pogledate najavu za sljedeću epizodu, izgleda fantastično. Bilo je vrijeme da postane bolje i napetije, čini se kako i hoće. Ovotjedna epizoda tek nešto bolja od prošlotjedne, no veliki preokret koji se dogodio naslućuje kako ono najbolje tek treba doći. Iznenađenja kad se najmanje nadate, pa čak i nakon sedam sezona, još uvijek nikad ne možete sa sigurnošću ustvrditi tko je pozitivac a tko negativac.

punapunapunapolaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861