članci o seriji: | "The Event (Dolazak)"

Lost slavi 10, Prijatelji 20, a Cosby Show 30 godina od premijere

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 22. 09. 2014.

Samo smo godišnjicu Lostove premijere popratili tekstom, ali nije famozna misterija jedina bitna imovina pop kulture koja slavi značajnu obljetnicu unutar ovih nekoliko dana -- pred 30 godina krenuo je The Cosby Show; Prijatelji, jedna od najgledanijih serija televizije, debitirala je na današnji dan pred dvadeset godina; u petak će biti ravno pet godina otkako je Serijala puštena u pogon, a pred samo četiri godine krenula je duboka i britka politička alegorija, The Event. Otprilike tim redoslijedom relevantnosti, valjda se ne precjenjujemo.

serija: , ,

The Event (Dolazak) od siječnja na RTL Televiziji

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 08. 01. 2013.

RTL Televizija najavila je otkup SF-olikog trilera The Event, koji se na američkom NBC-u prikazivao u sezoni 2010/11. Prva i jedina snimljena sezona emitirat će se svakog ponedjeljka, počevši od 14. siječnja u 22.20 sati -- i to po dvije epizode tjedno.

serija:

17 najvećih razočaranja i promašaja 2011. godine

piše serijala.com, objavljeno 09. 01. 2012.

American Horror Story Abecednim redoslijedom prvi na red dolazi FX-ov trashfest pod vodstvom majstora trainwrecka, Ryana Murphyja i Brada Falchucka. O American Horror Storyju pisali smo puno i previše; između ostalog, pokrili smo nedavno završenu sezonu recenzijom. Sjajno producirana i vizualno upečatljia, serija je bila toliko pretenciozna, besmislena i nekoherentna da je postala na momente užasno zabavna. Priznajemo, dio nas se veselio novim epizodama samo kako bi vidjeli koju će novu bizarnost i perverziju autori ubaciti u seriju. Bilo je onih koji su seriju proglašavali smionom i originalnom, iako je to prilično diskutabilno. Murphy i Falchuck su manje-više "posudili" najupečatljivije elemente kultnih hrororaca kao što su The Shining, The Haunting i Rosemary's Baby, pod krinkom hommagea. Samo, serija je patila od svojevrsnog deficita pažnje, pa su napadni i besmisleni šok-momenti bili nekoherentno porazbacani bez posebne svrhe u radnji, a ona psihološka komponenta svakog pravog hororca nije bila ni blizu dovoljno razrađena i pripremljena da zapravo uspije zastrašiti gledatelja. Serija definitivno ima velik broj poklonika, ipak se radi o najgledanijoj novoj seriji u povijesti FX-a - s te strane svakako ne može biti nazvana promašajem. Imala je svoje zagovornike i među kritičarima, no uglavnom na račun šokantnosti i zabavnosti - zbog čega smo čak i mi odgledali čitavu sezonu. Na kraju, dvojcu treba priznati smjelost i odlučnost da priču - koja ionako nije imala više "štofa" - završe u prvoj sezonu, te u drugu krenu s novim glumcima, likovima i misterijom.

serija: , , , , , , , , , , ,

Syfy (ne) oživljava The Event

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 01. 06. 2011.

Sjećate se onih glasina da bi Netflix mogao preuzeti The Event, nakon što ga je NBC otkzao? Da... To je bilo nevjerojatno blesavo i nategnuto. No Deadline.com donosi vijest sa nešto realnijom opcijom - The Event bi se mogao nastaviti na Syfyu. NBC je prošlog mjeseca otkazao seriju koja je snažno ušla u sezonu, ali vrlo brzo počela gubiti velik broj gledatelja.

serija:

NBC: 4 nova sitcoma, Chuck obnovljen; Outsourced, Event, LOLA otkazani

piše Marin Kuharić, objavljeno 13. 05. 2011.

NBC nastavlja s narudžbama novih serija ovaj put, riječ je o čak četiri nova sitcoma. Prethodno su već naručili još četiri nove serije, a nešto kasnije naručili još tri drame uz obnovu za Parenthood i Harry's Law.

serija: , , , , , , ,

Tko nam je ukrao SF?

piše Dario Španović, objavljeno 03. 03. 2011.

Očajna (jesenska) televizijska sezona nije iznjedrila niti jednu jedinu hit seriju. Osim HBO-ovog Boardwalk Empirea i AMC-jevih zombija iz Walking Deada, velike mreže su potpuno podbacile. Po pitanju gledanosti "velika četvorka" (ABC, CBS, Fox, NBC) nema niti jednu novu seriju vrijednu spomena, a jedina iole obećavajuća (Lone Star) bila je ukinuta.

serija: , , , , ,

NBC srezao The Cape

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 03. 02. 2011.

NBC je smanjio broj epizoda The Capea sa 13 na 10, potez koji se jedino može protumačiti kao prvi korak prije otkazivanja. Tek je pet epizoda emitirano, a Cape je izgubio solidan broj gledatelja nakon premijere, koja sama po sebi nije bila naročito gledana.

serija: , ,

Najčitanije na Serijali u 2010. godini

piše serijala.com, objavljeno 01. 01. 2011.

Zaključili smo Staru godinu, Novu otvaramo pregledom najčitanijih članaka na Serijali. Ovo je prva puna godina koju smo odradili prateći televiziju, nakon pokretanja sajta u rujnu 2009. Iza nas je 1,404 objavljenih članaka i vijesti, od čega 962 komada u prošloj godini. Bilo nam je veliko zadovoljstvo donositi vam vijesti, najave, recenzije i naše neartikulirane baljezgarije na dnevnoj bazi. Ljubav prema televiziji pretvorili smo iz čistog gušta u... još veći gušt zahvaljujući Serijali. Iako se nismo uvijek slagali, vaši komentari i pohvale i kritike i sve ostalo što dolazi s temama koje obrađujemo uvijek nam je drago čuti i čitati, jer nas upravo vi tjerate da se trudimo još i više. I da finale Losta hvalimo do još većih visina ;)

serija: , , , , , , , ,

10 najpiratiziranijih serija

piše Ivica Janjić, objavljeno 02. 12. 2010.

Marljiva ekipa Hollywood Reportera rezimirala je informacije o najpiratiziranijim filmovima i serijama. Mi ćemo se ovdje zadržati na potonjem, a najpiratiziranija serija bi bio NBC-ov Chuck. Pomalo iznenađujuće je što se serije Gossip Girl i 90210 nalaze iznad The Walking Deada i Boardwalk Empirea, a nadasve zanimljivo što se ne baš sjajni The Event našao na trećem mjestu.

serija: , , , , , , , ,

Darežljivi NBC

piše Dario Španović, objavljeno 19. 10. 2010.

U nimalo iznenađujućem potezu, kasno sinoć NBC je odlučio dati pune sezone trima svojim novim serijama, The Event, Law & Order: Los Angeles i Ousourced. Niti jedna serija ne briljira u ratingsima, ali činjenica je da NBC trenutno ima prilično niske standarde koje njihove serije moraju proći da bi dobile nove epizode.

serija: , , ,

želiš pisati?

Pozivamo vas da nam se javite i pomognete da Serijalu učinimo još ažurnijom, zanimljivijom i sadržajno bogatijom. Što tražimo? Ekipu koja prati televiziju, ima vremena i dobre volje te razlikuje č i ć ;-)

KONTAKTIRAJ NAS

frendovi

prijevodi online Fak.hr
© 2009 - 2015 | serijala.com | sva prava pridržana
powered by WordPress