članci o seriji: | "Spartacus (Spartak)"

Tjedna najava i rasprava #4 — Spartak, The Following, Top Gear

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 21. 01. 2013.

Ovog tjedna imamo jednu premijeru i dva popularna povratnika, tri finala sezona i jedno finale serije. Redom...

serija: , , , , , ,

10 serija s kojima se opraštamo u 2013. godini

piše serijala.com, objavljeno 18. 01. 2013.

Breaking Bad (ljeto) Walter White kucat će još samo ovo ljeto, a na kraju vjerojatno razvaliti i vrata. Tek osam epizoda prestaje nam do kraja vjerojatno najbolje serije proteklih pet televizijskih godina. Serije koja nekim čudom uspijeva podilaziti svima -- ljubiteljima uzbudljivih serijaliziranih priča odgovara konstantno napeta atmosfera, a pretencioznim seronjama poput nas i napetost i prepoznatljiv gotovo artistički vizualni stil. Završetkom Losta, Breaking Bad postao je Serijalina go-to serija za televizijsku masturbaciju i zbilja ne znamo hoće li naš život imati smisla nakon ljeta ove godine. Lost je, doduše, imao kontroverzno finale (mi smo u afirmativnom kampu, hvala na pitanju), no isto tako je imao i nekih lutanja tokom šestogodišnje priče. Breaking Bad? Gotovo perfektan od prve do zadnje minute. Kako će serija ostati zapamćena u fandomu dosta ovisi o tome hoće li Vince Gilligan i ekipa jednako perfektno zaokružiti Walterov put od profesora kemije do narko-bossa. Zasad nam nisu dali razlog da sumnjamo u njihove ideje.

serija: , , , , , , , ,

Spartak: Krv i pijesak – prva sezona serije na VOD servisu Nove TV, OYO.hr

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 16. 01. 2013.

Na OYO.hr -- servisu obično namijenjenom gledanju turskih serija, srpskih filmova i domaćih emisija -- od sada je dostupna prva sezona Spartaka, podnaslovljena Krv i pijesak. O čemu je tu riječ? OYO.hr je takozvani video on demand servis koji u sklopu mjesečne pretplate od 35 kuna nudi izbor serija i filmova u pravilu emitiranih na programu Nove TV, dostupnih za streaming putem interneta.

serija:

Naravno da je spin-off Spartaka u razmatranju

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 29. 11. 2012.

Industrija počiva na remakeovima, rebootovima, nastavcima i spin-offovima. Spartak je praktički jedina Starzova uspješna serija, a uskoro završava. Dva i dva su p... četiri, a trenutno se razmatra ideja o razvoju Spartakova spin-offa koji bi se posvetio rimskom vođi, Gaju Juliju Cezaru.

serija:

Poster i traileri posljednje sezone Spartaka

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 28. 11. 2012.

Starz je danas objavio službeni poster treće sezone Spartaka, koja kreće 25. siječnja iduće godine, a mi mu još pridodajemo dva dosad objavljena trailera. Podnaslovljena "War of the Damned", posljednja sezona zaokružit će priču o Spartaku, koji je sada prikupio golemu vojsku i nastavlja gaziti rimsku vojsku.

serija:

Prvi trailer posljednje, treće sezone Spartaka

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 15. 07. 2012.

Jučer je na Comic Conu svoj dan imao i Spartacus, te između ostaloga predstavio prvi trailer posljednje, treće sezone Spartaka. I dok trailer nagovještava podjednako -- ako ne i više -- nasilja, krvi, seksa i golih tijela, teško da će utješiti fanove koji su ostali zatečeni nedavnom odlukom o završetku serije nakon samo tri sezone (plus kratki prequel). Tim više što se radi o vrlo uspješnoj seriji. Uglavnom, sezona naslovljena War of the Damned očekuje se početkom iduće godine.

serija:

Spartak završava iduće godine, nakon tri sezone!

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 04. 06. 2012.

Potpuno neočekivana vijest stigla je danas -- kabelska mreža Starz i autor Spartaka objavili su da će serija završiti trećom sezonom, koja dolazi idućeg siječnja. Neočekivana odluka, nakon što je serija uspjela nadživjeti tragično preminulog prvog Spartaka iz serije, Andyja Whitfielda.

serija:

Kaže istraživanje: Spartak ubija najviše likova, slijedi Game of Thrones

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 23. 05. 2012.

Vrlo prikladno i zapravo domišljato, Funeralwise.com, sajt specijaliziran za pogrebe, istražio je koje su televizijske serije najviše sklone ubijanju likova. Rezultati - Spartak predvodi listu sa 25 mrtvih po epizodi, a slijedi Game of Thrones sa gotovo duplo manje (13).

serija: ,

Najava: Spartacus Venegance – finale druge sezone

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 30. 03. 2012.

Noćas završava druga sezona Spartaka, odnosno prva za novo glavno ime serije, Liama McIntyrea. Neki od nas kasne sa gledanjem druge sezone, neki nisu uspjeli prežvakati komično koreografirane scene borbi i kante CGI krvi iz prvih epizoda... Ali znamo da se mnogima sviđa, pa vam izdvajamo nekoliko clipova ususret noćašnjem finalu. Bez brige, serija je obnovljena za treću sezonu.

serija:

HBO Adria u ožujku: Spartacus Vengeance, Californication, Eastbound & Down, Party Down

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 16. 02. 2012.

HBO Adria ovog ožujka donosi četiri premijere serija, odnosno jednu novu i tri povratničke. Spartacus: Vegeance je druga sezona povijesno-akcijske serije s novim glumcem u ulozi Spartaka. Liam McIntyre zamijenio je Andyja Whitfelda nakon teške bolesti i smrti zbog raka, dok je u međuvremenu snimljena prequel mini-serija Gods of the Arena.

serija: , , ,

želiš pisati?

Pozivamo vas da nam se javite i pomognete da Serijalu učinimo još ažurnijom, zanimljivijom i sadržajno bogatijom. Što tražimo? Ekipu koja prati televiziju, ima vremena i dobre volje te razlikuje č i ć ;-)

KONTAKTIRAJ NAS

frendovi

prijevodi online Lock'N'Load
© 2009 - 2014 | serijala.com | sva prava pridržana
powered by WordPress