članci o seriji: | "Sherlock"

Što nam je sve BBC One pripremio u 2015. godini?

piše Mihailo Valjetić, objavljeno 04. 01. 2015.

Nakon novogodišnjeg slavlja, BBC One je objavio trailer s popisom serija koje ćemo vidjeti u novoj 2015. godini. Pojavljuje se tu svašta, i novog i starog, a najiščekivaniji su Sherlock, koji se vraća s božićnim specijalom te Doctor Who i Luther. Izgleda zanimljivo i ekranizacija popularnog djela J. K. Rowling, The Casual Vacancy, kao miniserija u veljači.

serija: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Podijeljeni Emmyi: Cranston nokautirao McConaugheya, Breaking Bad i Modern Family ponovno dominirali

piše Marin Kuharić, objavljeno 26. 08. 2014.

Seth Meyers je odradio solidan posao - uz pomoć Amy Poehler, Julie Louis-Dreyfus, Jimmya Kimmela i Billya Eichnera, late-night voditelj i bivši SNL-ovac priredio je gledateljima zabavnih tri sata pred malim ekranima. Međutim, dobitnici na 66. dodjeli Emmya? Dosadni, predvidljivi, ponavljači.

serija: , , , , , , , , , , ,

Objavljene Emmy nominacije: Orange Is the New Black, True Detective i Fargo među nominiranim novacima

piše Marin Kuharić, objavljeno 10. 07. 2014.

Mindy Kaling (The Mindy Project) i Carson Daily (The Voice) rano su ujutro po američkom vremenu pročitali nominacije za 66. dodjelu nagrada Emmy. Minimalan broj iznenađenja (što dobrih, što loših) i držanje uz stare i uhodane nominacije obilježile su i ovogodišnji popis sretnika

serija: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sherlock će se službeno vratiti, jednog lijepog dana

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 02. 07. 2014.

Britanski BBC je danas objavio da naručuje novu četvrtu sezonu Sherlocka. To podrazumijeva standardne tri jedno i pol satne epizode, ali pošto je Beebs jutros bio dobro raspoložen, ubacili su još i jedan specijal gratis.

serija:

Zima 2014: Kompletan vodič kroz nove i povratničke serije

piše serijala.com, objavljeno 14. 01. 2014.

Televizijska zima je počela i dosta se serija vratilo sa pauze -- većina zapravo. Neke nove su debitirale i opet smo u vrlo prometnom razdoblju koje možda nije usporedivo sa početkom jeseni, ali svakako nudi dosta noviteta. Kao i uvijek, pomažemo vam da se snađete u tom kaosu najavama glavnih novih serija, sa kratkim opisima i trailerima te vas podsjećamo na već poznate povratničke favorite. Sve to upotpunjeno kompletnom (ili skoro kompletnom, slobodno nas dopunite u komentarima) tablicom sa datumima povratka i premijera zimskih serija.

serija: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Moffat uvjeren kako će Sherlock dobiti četvrtu i petu sezonu

piše Dario Španović, objavljeno 09. 01. 2014.

Stephen Moffat i Mark Gatiss su na BAFTA-inoj proslavi ekskluzivno prikazali finale treće sezone Sherlocka, ono na koje mi moramo čekati još nekoliko dana. Zanimljivije vijesti od premijernog prikazivanja finala dolaze iz Moffatovih usta o tome kako su on i Mark Gatiss već isplanirali priče za možebitnu četvrtu, ali i petu sezonu serije. Iako još uvijek nema službene obnove serije od strane BBC-a, to je sada samo formalnost. Premijera treće sezone privukla je skoro deset milijuna gledatelja za BBC, a druga epizoda samo nešto manje. Trailer za finale sezone možete pogledati ispod, a Sherlock će se, nakon ove nedjelje, prije ili kasnije vratiti na BBC. Nadamo se da nećemo opet morati čekati pune dvije godine.

serija:

Sherlock se vraća — minizoda najavljuje treću sezonu

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 25. 12. 2013.

Britanski BBC počastio je fanove Sherlocka kratkom, sedmominutnom minizodom koja najavljuje povratak svima omiljenog detektiva. Dvije godine su prošle od Sherlockove "smrti", no netko nije potpuno uvjeren da je sociopatski genijalac zauvijek nestao. Martin Freeman se pojavljuje u epizodici, a Benedict Cumberbatch se vraća da malo namigne u snimci.

serija:

Sherlock se vraća na samu Novu godinu

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 29. 11. 2013.

Spoiler alert. Sherlock nije mrtav. BBC je najavio datum premijere treće sezone serije na poprilično neobičan način. Londonom su provozali mrtvačka kola sa cvjetnim aranžmanom koji ispisuje datum premijere -- 1. siječnja 2014. godine, a naprijed stoji hashtag #sherlocklives. Serija se tako vraća ravno dvije godine nakon premijere druge sezone, također emitirane na samu Novu godinu.

serija:

BBC predstavio novi kratki trailer za Sherlocka

piše Dario Španović, objavljeno 25. 11. 2013.

Prošlog vikenda, u kojem je BBC proslavio pedeset godina svog Doctora Whoa, i obožavatelji Sherlocka dobili su kratki trailer za nadolazeću sezonu. Trailer, osim što je dugačak svega trideset sekundi, zavidnu količinu vremena potrošio je na Johnove veličanstvene brkove.

serija:

Kriminalističke drame: Europa protiv Amerike

piše Milan Đuričić, objavljeno 29. 07. 2013.

Kriminalističke priče uvijek su privlačile pažnju publike, počevši od pulp fictiona, kratkih priča, koje nemaju ništa sa Tarantinovim remek-djelom, već su to bile jeftine knjižice o detektivima i ubojicama koje su počele da izlaze 1890-ih). Nastavlja se to preko literature velikana žanra Arhrura Conana Doylea, Edgara Allana Poea, Agahte Christie itd. pa do današnjih filmova i serija. Što je to što privlači ljude da čitaju o groznim ubojstvima i zločinima? Prvenstveno uzbuđenje, koje možemo iskusiti u sigurnosti svog doma, a opet to je klasična priča o dobru (detektivima) protiv zla (ubojica). Jednostavni format, star koliko i fikcija, ali i danas jedan od najpopularnijih žanrova.

serija: , , , , , , , ,

želiš pisati?

Pozivamo vas da nam se javite i pomognete da Serijalu učinimo još ažurnijom, zanimljivijom i sadržajno bogatijom. Što tražimo? Ekipu koja prati televiziju, ima vremena i dobre volje te razlikuje č i ć ;-)

KONTAKTIRAJ NAS

frendovi

prijevodi online Lock'N'Load
© 2009 - 2015 | serijala.com | sva prava pridržana
powered by WordPress