članci o seriji: | "How I Met Your Mother (Kako sam upoznao vašu majku)"

Vizualizacija uspona serija od “Postane bolje, gledaj” do pada i “Ode kvragu”

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 01. 04. 2014.

Odmah opaska: IMDb je za prosuđivanje serija, a pogotovo epizoda, relevantan i objektivan kao bauštelac koji komentira trenutnu postavu Muzeja suvremene umjetnosti. Svejedno, zabavno je vidjeti kako se kreću reakcije publike tokom životnog vijeka različitih serija. Od onih koje počnu kilavo, pa se poboljšaju kasnije; do onih koje su odlične od početka i onda kasnije počnu preskakati morske pse.

serija: , , , , , , , ,

Tjedni top 10: Dolaze Igra prijestolja i nova AMC-jeva povijesna drama

piše Dario Španović, Krešimir Vinšćak, objavljeno 31. 03. 2014.

Tjedan pred nama je krcat premijerama i ostalim televizijskim događajima, pa se naš top pet pretvorio u top 10. Najvažnije stvari? Vjerojatno premijere HBO-ovih serija te kraj sitcoma How I Met(h) Your Mother nakon devet sezona. Završava i jedna druga komedija, koja je posljednjih sezona bila bolja od razvikane HIMYM -- Raising Hope. Habeoovci opet agresivno reklamiraju Game of Thrones, a ovog su puta u Hrvatsku -- Zagreb i Avenue Mall, točnije -- dovode Iron Throne. Završava i (ranije obnovljeni) Shameles i još svašta nešto.

serija: , , , , ,

How I Met Your Mother: Posljednje piće u MacLaren’s Pubu

piše Milan Đuričić, objavljeno 30. 03. 2014.

Life is a journey, not a destination. Zašto baš ovom rečenicom započinjem ovaj tekst? Devet godina smo se družili s Tedom, Robin, Barneyjem, Marshallom i Lily u pubu MacLaren's. How I Met Your Mother mi je jedna od omiljenih serija i jedina koju već devet godina pratim epizodu po epizodu iz tjedna u tjedan. Dakle, to je skoro jedno cijelo desetljeće u kojoj je ova serija bila dio mog (i vašeg) života.

serija:

CBS miješa sitcome četvrtkom, najavio Bad Teacher za travanj

piše Marin Kuharić, objavljeno 14. 02. 2014.

Zavrzlama među sitcomima na CBS-u se nastavlja. Uz veteranske serije na odlasku, novootvoreni blok na klimavim nogama, višak serija i dodatak američkog nogometa, mreža pred sobom ima teških nekoliko mjeseci.

serija: , , , , , ,

Jumping the shark ili pet serija kojima je prošao rok trajanja

piše Milan Đuričić, objavljeno 02. 11. 2013.

Svi se slažu da živimo u "zlatnom dobu televizije", recimo čak drugom po redu, vremenu kada su tv serije dobile na važnosti i čak su kvalitetnije nego filmovi. Svjedoci smo brojnih lista najboljih serija ikada ili bar na godišnjem planu, i za svakog postoji baš ona serija (ili serije, u mom slučaju), koja je kao pisana za njega/nju, i potpuno mu odgovara po žanru, formatu i svemu ostalom.

serija: , , , ,

U planu How I Met Your Mother spin-off, jer eto

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 02. 11. 2013.

Spin-offovi su ponovo u modi. Nakon Breaking Bada, The Walking Deada, Dextera, Arrowa, Supernaturala... na redu je i dodatno mrcvarenje jednog sitcoma -- How I Met Your Mother. Deadline.com piše da autori serije, Carter Bays i Craig Thomas, spremaju spin-off marginalno vezan uz original, a privremeno nazvan... How I Met Your Father. I ne, ne bi to bila serija iz kuta friško predstavljene majke.

serija:

Gledanost za ponedjeljak: Sleepy Hollow i The Blacklist ne popuštaju

piše Marin Kuharić, objavljeno 02. 10. 2013.

Drugi ponedjeljak nove televizijske sezone potvrdio je dvije nove serije kao potencijalno trajne okupante rasporeda, ali je i potvrdio alarmantno stanje na CBS-u.

serija: , , , , , , , , , ,

Kompletan vodič: Jesen 2013.

piše serijala.com, objavljeno 16. 09. 2013.

Počinje! Najuzbudljivije, najsadržajnije televizijsko doba je pred nama. Nakon ljetne pauze upotpunjene odlaskom Breaking Bada, stiže nam tradicionalno bogata i prometna jesen. Debelo preko stotinu serija je na rasporedima nekoliko desetaka televizijskih mreža, a pritom ne računamo gomilu reality showova, dokumentarnog programa, zabavne emisije i ostalo. Tu je i nekih četrdesetak novih serija, koje nitko normalan neće pogledati sve -- a budimo iskreni, tek malen broj djeluje i izgleda uzbudljivo.

serija: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Klincima iz How i Met Your Mother konačno dopizdilo u odličnom traileru finalne sezone

piše Ivan Horvat, objavljeno 23. 07. 2013.

Ted, jedan od najvećih televizijskih douchebagova, već osam godina zavlači svoju djecu beskrajnim digresijama, hvalisanjem koliko zgodnih njujorčanki je okrenuo, deprimiranjem kako dugo nije mogao naći "onu pravu" i ostalim pričicama koje nijedno dijete ne želi čuti od svojeg roditelja. No, konačno je i klincima dopizdilo.

serija:

Video: How I Met Your Mother — upoznajte naslovnu majku, konačno

piše Krešimir Vinšćak, objavljeno 14. 05. 2013.

Nakon što je Ted svojoj djeci ispričao sve detalje o svakoj zgodnoj mladoj njujorčanki koju je poševio, konačno je -- nakon 184 epizode -- na red došla i njegova draga supruga. Dugo očekivana i dugo skrivana majka iz naslova otkrivena je u sinoćnjem finalu osme sezone sitcoma How I Met Your Mother, a ona je... zgodna.

serija:

želiš pisati?

Pozivamo vas da nam se javite i pomognete da Serijalu učinimo još ažurnijom, zanimljivijom i sadržajno bogatijom. Što tražimo? Ekipu koja prati televiziju, ima vremena i dobre volje te razlikuje č i ć ;-)

KONTAKTIRAJ NAS

frendovi

prijevodi online Lock'N'Load
© 2009 - 2015 | serijala.com | sva prava pridržana
powered by WordPress