Retro recenzija: Twin Peaks — Serija koja je počela mijenjati televiziju | serijala.com

“She’s dead. Wrapped in plastic.” Dvadeseta godišnjica Twin Peaksa.

 1. Pax says:

  Definitivno kultna serija.

 2. marky says:

  Ozbiljno? 20 godišnjica je?! Heh, baš sam prije 2 mjeseca ponovno sve odgledao. Još uvijek me prođu žmarci u nekim epizodama.

 3. d_david says:

  serija koja se definitvno ne smije propustiti, barem prvih 15 epizoda. kasnije je skrenula u sapunjarske vode, sa tu i tamo kojom dobrom epizodom, ali atmosfera, soundtrack, likovi su nesto neponovljivo. i naravno spomenut seriju i nespomenut boba bi bio veliki grijeh. covjek je nesto najstrasnije sto sam ikad vidio na tvu. nedavno sam opet pogledao seriju, nakon sto sam je kao mulac gledao u prvom terminu na htvu i covjek nije izgubio ni malo svojeg zastrasujuceg efekta, kao sto su mnogi likovi moje mladosti (freddy kruger, klaun iz it-a…) izgubili ponovnim gledanjem u nesto ozbiljnijim godinama.
  treba spomenuti i davida duchovny-a kao nesto drugacijeg fbi agenta od fox muldera :)

 4. (dš) says:

  da, prvih petnaest epizoda je jedan od najsavrsenijih epizodnih nizova ikad. bob mi i danas traume prouzrocava. i vriskanje grace zabriskie, zena odlicno vristi, dize mi dlake na ledima. nisam namjerno davida duchovnya spomenuo ;D, zajedno s citavim bataljunom sporednih glumaca koja se pojavljuje kroz seriju, neki prilicno poznati danas, neki malo opskurniji.

  ostalo je jos dosta toga sto sam izrezao iz teksta jer bi stvarno bilo previse, ali sad mi je malo zao sto nisam ostavio dio o hrani i picu, ukljucujuci i ovo: http://www.youtube.com/watch?v=5PcoMrwEa5o scena na 45 sekundi; “you know, this is… excuse me, a damn fine cup of coffee!” zakon.

 5. (mđ) says:

  Ma kakvo rezanje, pa nije ovo neki časopis :D
  Odlična recenzija, pogledao bih sad najrađe opet sve.

 6. baba44713 says:

  Pilot epizoda treće sezone je…. interesantna.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *